IKKE LANDSCHAMPION I ÅR:  Tom Erik Solberg innser at fengselsstraffen ødelegger muligheten til å forsvare kusketittelen fra 2012. Han er tilbake i sulkyen fredag 12. april. FOTO: HESTEGUIDEN.COM
IKKE LANDSCHAMPION I ÅR: Tom Erik Solberg innser at fengselsstraffen ødelegger muligheten til å forsvare kusketittelen fra 2012. Han er tilbake i sulkyen fredag 12. april. FOTO: HESTEGUIDEN.COMVis mer

Toppkusk må i fengsel

Tom Erik Solberg (37) blir borte i to måneder. - Jeg skal selvsagt gjøre opp for meg.

(Dagbladet): Norges mestseirende travkusk i fjor og regjerende champion Tom Erik Solberg blir borte fra alle travløp i to måneder.

Hwer er oversikten over hele karrieren med 1 206 løpsseire og 65 millioner kroner innkjørt til hesteeierne.

Allerede onsdag starter han soning av en 58 dager lang fengelsstraff, melder Trav- og Galopp-nytt.

Det var høsten 2011 at mesterkusken kom i klammeri med en drosjesjåfør etter en fuktig kveld på byen i Tønsberg.  Lagmannsretten har avvist anken over dommen i tingretten.

- Skal gjøre opp for meg - Jeg har gjort noe dumt, og skal selvsagt gjøre opp for meg. Jeg stempler inn i Hof fengsel nå onsdag, og skal være klar igjen til å kjøre løp fra fredag 12. april, sier den 37 år gamle bergenseren med familie, hus og stall i Skien, til Dagbladet.

Solberg har vært i den norske travtoppen flere sesonger, og fikk den store guttedrømmen oppfylt i fjor med sitt første landschampionat for kusker.

Da vant han 229 løp - 30 flere enn kollega, kompis og mangeårig landschampion Eirik Høitomt.

Før soningen står det 31 - 21 i favør Høitomt denne sesongen.

2013 startet tregt for Solberg, og selv om seirene har rullet inn etterhvert, er det nå full stopp i to måneder.

Ikke champion - Det betyr selvsagt at jeg ikke kan ta det store championatet i år, men det er mange store oppgaver å ta fatt på når jeg har fått gjort unna dette. Jeg håper det skal bli en storløpsseier eller to, iallefall til høsten når det drar seg mot Kriteriet og Derby, sier Solberg.

Han trekker fram tre «klassiske» håp - på oppfordring:

- Nordby Ask hos trener Lars O. Romtveit begynner å ligne et Derby-håp. Og jeg håper at supertalentet Ness Tjo Brage skal bli klar til Kriteriet. Det er den råeste unghesten jeg har kjørt med 1,34-tid i september som toåring i fjor.

- Så pådro han seg en liten seneskade, og står hjemme hos eieren i Rogaland, sier Solberg, som også peker på en 3-åring på egen trenerstall.

- Et helt ekstra talent - Thai Bazar har ikke startet ennå, men den hesten viser et helt ekstra talent. Målet er en finaleplass i hoppe-Kriteriet, sier Solberg.

Samboeren og resten av personalet skal stelle med Thai Bazar og de andre stallhestene mens sjefen er borte.

- Hva sier kundene - hesteeiere og trenere - om at du får et avbrekk på denne måten ?

- Jeg har fått gode tilbakemeldinger i dag når soningen ble kjent i miljøet. Det er jo sånn i denne sporten av oppdrag kommer og forsvinner. Men kundene velger jo meg til å kjøre hestene fordi de har lyst, ikke fordi de må. Og da er det opp til meg å prestere, sier en optimistisk Tom Erik Solberg - tross forestående avbrekk.