SERIEGULL?:I Frankrike skilles topplagene av målforskjell. Blir det seriegull til Ibrahimovics PSG? I Spania har Barcelona to poeng ned til Real Madrid. I England, Italia og Tyskland er gullspenningen nærmest borte.  EPA/ALEJANDRO GARCIA
SERIEGULL?:I Frankrike skilles topplagene av målforskjell. Blir det seriegull til Ibrahimovics PSG? I Spania har Barcelona to poeng ned til Real Madrid. I England, Italia og Tyskland er gullspenningen nærmest borte. EPA/ALEJANDRO GARCIAVis mer

Topplagene skilles på målforskjell. Mot nervepirrende fotball-innspurt i Europa

Hvem tar seriegull?

I Frankrike skilles topplagene av målforskjell, i Spania har Barcelona to poeng ned til Real Madrid. I England, Italia og Tyskland er gullspenningen nærmest borte.

Det går mot en dramatisk fotballinnspurt i Europa. Særlig gjelder det i franske Ligue 1. Der har både Lyon og Paris Saint-Germain 65 poeng i gullkampen. PSG, som har igjen hele fire hjemmekamper, har riktignok spilt én kamp mindre enn lederlaget. Lyon har sju plussmål mer.

Med seks kamper igjen i Spania har Barcelona et lite overtak på rivalen Real Madrid, som kan få hjelp av hovedstadsrival Atlético i nest siste runde. Da må nemlig Barcelona til Vicente Calderon.

Chelsea virker å ha punktert spenningen i England etter 1-0-seieren mot Manchester United sist. José Mourinhos mannskap leder Premier League med ti poeng når seks runder gjenstår. Toer Arsenal har 66 poeng, fulgt av nettopp United med 65, mens Manchester City etter en svak vår står med 64. Søndag har Arsenal en siste sjanse til å skape mer spenning. Da kommer nettopp Chelsea på besøk.

I Tyskland er det nærmest umulig å ta igjen suverene Bayern München, som med fem kamper igjen leder 1. Bundesliga med tolv poeng. 76-13 i målforskjell og 23-4-2 vitner om sørtyskernes dominans. Wolfsburg styrer mot annenplass med 61 poeng.

Serie A-spenningen handler om hvem som blir nummer to bak suverene Juventus. Lazio og Roma kniver om sølvet med sine 58 poeng, hele 15 mindre enn Juve. Det gjenstår 21 poeng å knive om, en slik ledelse roter ikke Juventus vekk. I nest siste runde skal Lazio og Roma ut i hovedstadsderby. Den kampen kan avgjøre hvem som kommer nærmest Juventus.

Avstandene i de fem store seriene (avstand mellom serieleder og toer): Serie A (15):

1) Juventus 73

2) Lazio 58

3) Roma 58

- --

Bundesliga (12):

1) Bayern München 73

2) Wolfsburg 61

- --

Premier League (10 poeng):

1) Chelsea 76

2) Arsenal 66

- --

La Liga (2):

1) Barcelona 78

2) Real Madrid 76

- --

Ligue 1 (0):

1) Lyon 65

2) Paris SG 65.

(NTB)