Topplagene skuffet i Kristiansand

Målløst oppgjør.

Kampen minutt for minutt.

(Dagbladet.no): Elendige baneforhold må ta mye av skylda for det svake spillet på Kristiansand Stadion. Start forsøkte å unngå småspill ved å slå mye langt, men i lufta kom de til kort mot Lyns hodesterke stoppere.

Viste takter

Fredrik Strømstad og Alex Valencia fikk sitt store gjennombrudd i Tippeligaen i fjor, og begge viste at de har til hensikt å fortsette det fine spillet i 2006. Strømstad løp mye, og kom til et par halvsjanser i starten av kampen. Valencia var flere ganger frampå med sin giftige innleggsfot.

Spennende nykommer

Lyns innleide kantspiller, Ahmad Elrich, har vært meget god på Lyn-treningene i det siste. I dag viste han glimtvis hva han var god for. Før hvilen var han friskt frampå ved flere anledninger, og burde gitt Lyn ledelsen da han fikk stå helt alene og avslutte på volley etter en halvtime. Australeren skapte også et par farligheter med gode innlegg.

Snytt for straffe?

De fleste av publikumerne på Kristiansand Stadion ropte på straffe da debutanten Geir Ludvig Fevang ble lagt i bakken etter 63 minutter. Dommer Espen Berntsen vinket derimot spillet videre, noe tvilsomt, men absolutt ingen klar straffesituasjon.

LØP MYE: Fredrik Strømstad (t.v.) var god og løp mye før hvilen. Lyn og Tomasz Sokolowski kom mer med utover i andre. Foto: Scanpix
LØP MYE: Fredrik Strømstad (t.v.) var god og løp mye før hvilen. Lyn og Tomasz Sokolowski kom mer med utover i andre. Foto: Scanpix Vis mer

Start var det dominerende i laget i første omgang, og hadde det meste av banespillet. Utover i andre kjempet Lyn seg tilbake i kampen, og selv med et lite spillemessig overtak til vertene var det laget fra Oslo som var nærmest scoring.

Elrich kom fri på høyre, og fikk lagt inn til Jo Tessem. Kun en god Rune Nilssen i Start-målet hindret scoring for Lyns toppscorer i 2005.

Resten av omgangen var preget av mange tøffe dueller, gule kort og lite finspill. Berntsen hadde godt kontroll, og delte til sammen ut fem gule kort.

Fornøyd Berg

Lyn-trener Henning Berg var slett ikke misfornøyd med det uavgjorte resultatet.

- Et helt greit resultat for oss, med tanke på at vi spilte på bortebane og mot laget som tok sølv i fjor, uttalte han etter kampen.

- Særlig fornøyd er jeg med den solide defensive jobben vi gjorde. Start er alltid farlig på dødballer, men denne gang fikk de ikke utrettet noe på det punktet.

Start-sjef Tom Nordlie var heller ikke misfornøyd med poengdeling på gjørmebanen, selv om han mente laget burde fått straffe i den nevnte situasjonen med Fevang.

- Jeg synes vi skapte mest kampen sett under ett, og var jevnt over solide. Men vakker fotball blir det ikke akkurat på et slikt underlag.

- Nå fikk vi ikke straffe på 26 kamper i fjor heller, så man kan jo ikke regne med mer.

Doffen best

Kristofer Hæstad spilte seg voldsomt opp etter en noe tam start, og fikk til slutt utmerkelsen banens beste.

- Jo, jeg er ganske godt fornøyd med min egen prestasjon, men det er tydelig at jeg trenger noen kamper for å være tilbake på fjorårsnivå.

Landslagsspilleren mente at Start burde scoret på minst en av de få sjansene, og de fortjente alle poengene.

- Nå får vi heller ta det igjen mot Rosenborg til helga. På Lerkendal har vi mye å hevne etter stortapet der i fjor høst, bemerket en offensiv midtbanekollega Fredrik Strømstad.

Hva mener du om åpninga av fjorårets sølv- og bronsevinner, og hvem var banens beste.

GLAD KEIKO: Start-trener Tom Nordlie var fornøyd med kampen, selv om det bare ble ett poeng.