LEDET «KAMMA» TIL SEIER:  Vegard Skogheim og HamKam tok en viktig seier i opprykkskandidat der de andre opprykkskandidatene feilet.Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
LEDET «KAMMA» TIL SEIER: Vegard Skogheim og HamKam tok en viktig seier i opprykkskandidat der de andre opprykkskandidatene feilet.Foto: Cornelius Poppe / ScanpixVis mer

Topplagene snublet i 1. divisjon

Bare HamKam vant av opprykkskandidatene.

Topplagene snublet på rekke og rad i 1. divisjon fotball søndag. Bare HamKam vant av lagene som kjemper om opprykk til eliteserien.

HamKam, som er inne i en periode med fire strake hjemmekamper, befestet sin posisjon i toppen av tabellen da Asker ble slått 2-1 hjemme søndag. Tore Andreas Gundersen og Thomas Lehne Olsen scoret hvert sitt mål, før Atli Heimisson reduserte.

Samtidig kunne hedmarkingene si seg meget godt fornøyd med de andre resultatene søndag. Det samme gjorde nok Sandnes Ulf, som vant 4-1 mot Mjøndalen lørdag, og som kunne se at resten av runden langt på vei gikk slik de kunne ønske seg, da Sandefjord, Bodø/Glimt og Hønefoss snublet.

Poengtap for Nordlie Tom Nordlie hadde sørget for tre strake seirer etter at han kom tilbake som Kongsvinger-trener, men fikk bare med seg ett poeng mot Hønefoss i den fjerde.

Gjestene fra Ringerike tok ledelsen ved Stian Sortevik, før Morten Hæstad og Kim Holmen snudde oppgjøret. Men Kevin Larsen utlignet i annen omgang og sørget for at kampen endte uavgjort 2-2.

Mikael Karlsen sørget for at det ble ett poeng også for Hødd, da han utlignet på straffespark borte mot Strømmen. Før det hadde Olivier N'Siabumfumu sendt hjemmelaget i ledelsen med sin første scoring for klubben.

Glimt og Sandefjord tapte Bodø/Glimt gikk på et bittert tap med 2-3 borte mot Ranheim, etter at Jo Sondre Aas omsatte et straffespark til mål like før slutt.

Heller ikke Sandefjord fikk med seg poeng fra sin kamp, da de gjestet Bryne. Sten Ove Eike, som kom fra Haugesund i sommervinduet, sendte vestfoldingene i ledelsen, men Kai Risholt og Tommy Høiland scoret hvert sitt mål og sørget for 2-1-seier til hjemmelaget, som dermed er i ingenmannsland midt på tabellen.

Jevnt i toppen Randaberg vant bunnoppgjøret mot Løv-Ham hele 4-0, mens Alta tok en viktig seier med 2-0 hjemme mot Nybergsund.

Med fem runder igjen å spille ligger Sandnes Ulf på topp med 46 poeng, to flere enn Hønefoss. Sandefjord og HamKam følger på 43 poeng, med Bodø/Glimt poenget bak det igjen. HamKam har én kamp mer igjen å spille enn de andre topplagene. Hødd og Ranheim står begge med 40 poeng og er heller ikke helt ute av opprykksstriden.

(NTB)