Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Topplassering glapp for Boasson Hagen i Dauphiné

Soloseier for belgisk bruddspesialist da nordmannen ødela hjulet like før oppløpet i Saint-Etienne.

UHELDIG: Mekaniske problemer ødela for Boasson Hagen på åpningsetappen i Critérium du Dauphiné. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
UHELDIG: Mekaniske problemer ødela for Boasson Hagen på åpningsetappen i Critérium du Dauphiné. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Thomas De Gendt (Lotto Soudal) kunne juble på oppløpet i Saint-Etienne, etter en intens og kupert åpningsetappe i Critérium du Dauphiné søndag.

Belgieren tilbrakte en lang dag i brudd og brukte den avgjørende stigningen Côte de Rochetaillée som springbrett til etappeseier og blågul ledertrøye, i det som var en heftig duell mot bruddkamerat Axel Domont (Ag2r).

Dimension Data jobbet hardt for å samle feltet til en spurt, men da bruddspesialisten De Gendt holdt stand med 59 sekunder, kunne Edvald Boasson Hagen ikke annet enn spurte inn til en topplassering. En topp ti plassering glapp imidlertid for Boasson Hagen da han fikk mekaniske problemer på de siste kilometerne.

– Laget kjørte veldig bra for å ta kontroll. Vi klarte nesten å ta inn bruddet. Jeg følte meg bra over siste bakketopp. Med 1.5 kilometer igjen var det en som kjørte inn i forhjulet mitt, halvparten av eikene gikk vekk og jeg ble stående å vente rett før kilometersmerket, sier Boasson Hagen til TV2 like etter målgang.

– Det var synd. Sjansen var god siden mange spurtere var borte. Det er synd å miste halvparten av eikene og ikke kunne spurte. Laget la ned mye hardt arbeid. Da er det ekstra surt. Men det kommer nok flere muligheter, sier den ferske vinneren av både Tour of Norway og Tour des Fjords.

– Jeg hang med godt over toppen, selv som det ble kjørt hardt og mange måtte slippe. Det føltes bra og det er godt, sier 30-åringen.

Den norske Dimension Data-rytteren lå hele tiden godt posisjonert fremme i feltet på de tre forseringene av Côte de Rochetaillée (3.4 km à 5.3 prosent), der spurtere som Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) måtte slippe.

Boasson Hagen og Kristoff kan få nye muligheter allerede mandag på den lettkuperte etappen til Arlanc, mens Kristoff ser kanskje mest ser frem til etappene til Tullinis (etappe 3) og Mâcon (etappe 4).