Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppløse hoppere, Wengs tårer og Northugs «tanga-bading»

Dette er snakkisene du MÅ se.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VAL DI FIEMME (Dagbladet): For et fantastisk ski-VM det har vært i Val di Fiemme.

Gull, sølv og bronse. Svette, tårer og jubel. Det hele har vært en norsk gullfest fra start til mål.

Og Dagbladet har forsøkt å følge mesterskapet med argusøyne via nett, papir, mobilgjennom linsen og på dbtv.

I denne artikkelen får du et gjensyn med noen av de rare, intense og spesielle øyeblikkene dbtv har fått på «tape».

Petter Northug Og da kommer vi ikke utenom Petter Northug, skigiganten er jo et helt show i seg selv. Han satte standarden ved å fortelle at Tone Damlis brudd med Aksel Hennie var grunnen til at han ønsket å gå 15 kilometeren, som han senere vant.

Men han tror ikke at Tone Damli ble imponert av at han går fort på ski.

Du kan også se de ville tilstandene som dbtv filmet da den norske superstjernen fant veien ut i de italienske gater, etter en av hans to VM-gull. 

Deretter kom hans far på plass, og fikk et spørsmål fra svenskene som han bare lo av. 

Skikongen fra Mosvika toppet det hele da han kuppet hele NRK-sendingen og dyttet programlederen i vannet. NRK-programleder Ida Nysæther Rasch mente Northug hadde på seg en tangatruse. 

Etterpå snakket en nybadet og selvsikker Petter om SMS fra kongen

Tett på profilene Men det var også såre og spesiellet øyeblikk under dette VM.

Ett av disse var da Heidi Weng måtte avbryte pressekonferanse fordi hun hun ikke lenger klarte å kjempe mot tårene for hennes syke bestemor.

Dette var et meget sterkt øyeblikk under VM, men 22-åringen fikk også vist at hun er en meget dyktig skiløper. I alt ble det to medaljer på debutanten.

I Val di Fiemme fikk dbtv tett kontakt med profilene. Vi fikk komme inn i den norske smørebussen, hvor en av smørerne kun liker å smøre dameski. 

Vi snakket med Jens Stoltenberg som misunner en av Petter Northugs egenskaper og vi fikk et innblikk fra hvordan hoppjentene trener

Sært og rart I tillegg spurte vi Anette Sagen om hva hun synes om hennes hoppkollegaer som stilte toppløs i manneblad, bildene og hennes reaksjon kan du se her.

I et VM er det også mange pressekonferanser, og hvem har sagt at pressekonferanser bare er at pliktløp? Her var det drama, rare spørsmål og sterke inntrykk.

Blant de mer spesielle møtene var da Sjur Røthe fikk høre at han kanskje går vakrest på ski i hele verden, Marit Bjørgen fikk spørsmål om hvordan hun synes det er å være et sex-symbol, Pål Golberg fortalte om hvordan han sprakk på lagsprinten og kombinertgutten Krogh fortalte at da han fikk sølvmedalje kanskje er det beste øyeblikket i hans liv.

Gull-rushet De norske supporterne har fått mye å juble for dette VM. Selv om de må tåle at svenskene tuller litt med dem.

Blant annet leverte hoppgutta som bare det, fram til det ble rot og tull fra arrangøren siste dagen.

Anders Bardal ble tatt imot til gullfest etter første gullmedalje i normalbakke siden 1966. Hans trener fikk mest lyst til å begynne å grine av seiersbragden.

Og slik gikk det da Therese Johuag skulle forsøke å sprute med en champagne-flaske for første gang etter hennes fantastiske VM, og hennes lagvenninne Kristin Størmer Steira forteller om at hun har gjort noen bom utenfor ski-sporet

Overalt I tillegg har vi fått smake på Petters gulldrikkFinn Hågen Krogh gikk gjennom løypen for oss, vi snakket med kokkene som lager maten til de norske utøveren og våpenprodusenten som sponser hopplandslaget.

Og vi laget tre episoder av «Skiskolen». Her kan du blant annet se den svenske ski-instruktøren som ikke visste at Marcus Hellner er svensk.

Vi har gjort intervjuer fra mixed zone og fått med oss jubelbildene fra premieseremonien. Vi har vært i pressesonen etter løp, som her med Eldar Rønning etter femmilen på avslutningsdagen.

Og selvfølgelig har vi snakket med Johan Olsson etter hans umenneskelig
femmil, og hva han tenkte da han fikk Petter Northugs svette verdensmestertrøye etter løpet.

Mange inntrykk Og vi har vært vitne til Marit Bjørgens fantastiske VM, diskusjonen om Norge ødelegger ski-sporten pågrunn av sin enorme dominanse, og spekulasjonen på om noen av Norges skiløpere var dopet på 90-tallet.

Det er i det hele tatt så mange minner, inntrykk og spesielle opplevelser etter dette fantastiske mesterskapet at det er umulig å få plass til alt i en artikkel.

Vi har forsøkt å samle noen av VM-minnene for deg på denne siden. Her kan du også se VM-studio i reprise med analyser, spennende gjester og gode innslag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!