Toppmöller reddet av japansk scoring

Klaus Toppmöllers jobb som trener i Hamburg hang i en tynn tråd. Så dukket japaneren Naohiro Takahara opp og reddet treneren.

Toppmöller hadde fått beskjed av Hamburg-ledelsen om at bare tre poeng og seier var godt nok i kampen mot Hertha Berlin. Etter 79 minutter sto det 1-1. Det virket som om Toppmöllers skjebne var beseglet, men så scoret Takahara, og Toppmöller sitter fortsatt i jobben, for Hamburg vant 2-1.

Japaneren ble Toppmöllers «hvite ridder» med scoringen sin ti minutter før full tid. 25-åringen sendte et overlegg fra Christian Rahn i mål.

Takahara ble det hete navnet i de fleste tyske aviser og fotballmagasin etter helgens serierunde. Han ble tatt inn på ukens lag etter sin flotte opptreden og svært avgjørende scoring, i alle fall for Klaus Toppmöller.

Takahara kom til Hamburg i 2003. Han sa i forrige uke at han var innstilt på å forlate klubben før kontrakten utløper i 2005. Årsaken var manglende spill på A-laget. Etter scoringen i helgen har pipa fått en annen lyd. Nå er japaneren stjerne i Hamburg og yndlingen til trener Toppmöller.

(.NTB)