Erling Braut Haaland

Toppmøte med legende

Ingen har scoret flere mål i Premier League enn Alan Shearer (51). I går møtte han Erling Braut Haaland (22): - Jeg fikk noen tips, sier nordmannen.

MØTTE HELT: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
MØTTE HELT: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (Dagbladet): Et større spissmøte - der fortid møter framtid - går det knapt an å forestille seg. Men det var det som skjedde i går.

I presserommet på Etihad Campus utenfor Manchester sentrum dukket Alan Shearer opp med et kamerateam. Der intervjuet han Erling Braut Haaland før Premier League-starten til helga.

- Jeg fikk noen tips fra denne karen i dag, skriver Citys nye spiss på Instagram.

- Det var storartet å snakke med Erling Haaland. Det er ingen overraskelse at mål ble nevnt, slår Shearer fast på sine sosiale plattformer.

MÅLTYV: Dette var en klassisk Shearer-feiring i glansdagene - den ene hånda i været. Her feirer han for Newcastle i en kamp mot Arsenal. Foto: NTB
MÅLTYV: Dette var en klassisk Shearer-feiring i glansdagene - den ene hånda i været. Her feirer han for Newcastle i en kamp mot Arsenal. Foto: NTB Vis mer

I karrieren fra 1988 til 2006 spilte han for Southampton, Blackburn og Newcastle. Totalt scoret han 260 mål i Premier League.

Rekorden står fortsatt. På de neste plassene følger Wayne Rooney, 208 mål, og Andy Cole, 187 mål.

Og Haaland?

Han spiller sin første Premier League-kamp mot West Ham søndag. Om han vil ta opp jakten på Shearer gjenstår å se. For Borussia Dortmund scoret han 86 mål på 89 kamper.

Shearer møtte Haaland for BBC og The Athletic. Materialet blir publisert lørdag. Spisslegenden spilte 63 kamper for England og var en måltyv av rang. Da Haaland ble klar for City, skrev han på Twitter:

- En briljant signering. Hvor mange mål blir det neste sesong, 30-35?

Rekorden for en Premier League-sesong er 34. Den deles mellom Shearer og Cole. Sistnevnte scoret 34 mål for Newcastle i 1993-1994. Shearer dunket til med like mange scoringer for Blackburn den påfølgende sesongen i 1994-1995.

Men i begge sesongene ble det spilt 42 kamper mot dagens 38. Det skal derfor godt gjøres å slå rekorden.

REKORD: Andy Cole scoret 34 mål for Newcastle i sesongen 1993-1994. Foto: NTB
REKORD: Andy Cole scoret 34 mål for Newcastle i sesongen 1993-1994. Foto: NTB Vis mer

Da Haaland ble presentert som City-spiller i juli, sa han - med glimt i øyet - at det er lett å score.

- Hvis han scorer 20-25 mål i Premier League, vil det være bra, sier Simon Bajkowski, journalist i Manchester Evening News, til Dagbladet.

- Da utfordrer han til Golden Boot. Hvis han nærmer seg 30 mål, vil det være enda bedre.

Golden Boot - eller Gullskoen - går til toppscoreren i Premier League hver sesong.

KORT OG GREIT: Dette klippet viser Haalands velkomsttale til sitt nye lag. Video: Jack Grealish via Instagram Vis mer

- Jeg forventer nærmere 30 mål, sier Paul Hirst, journalist i The Times.

- Måten City spiller på må være en drøm for en spiss. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger ballen har krysset femmeteren de siste åra, men så har ingen vært der, påpeker Hirst.

Med Haaland forventer han andre boller.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer