Toppmøte på solseng

SAN AUGUSTIN (Dagbladet): I Leeds sitter David O'Leary og vil kjøpe Ruud van Nistelrooy (23) for 190 millioner kroner. I Oslo sitter agent Per Flod og samler opp tilbud på John Carew (20). Og med Dagbladets hjelp møttes de to på ei solseng i går ettermiddag. Til spisst toppmøte.

- Det eneste jeg vet om Nistelrooy er at han sammenliknes med Marco van Basten og er fæl til å score mål, sier John Carew til Dagbladet. - Han er den nye store stjerna i Nederland. Og hvis vi slår Duisburg i kveld, og PSV Eindhoven tar Kroatia Zagreb i morgen, møtes vi i finalen på fredag.

- Da kan vi jo - he-he-he - se hvem som er best.

- Jeg har fått med meg at det finnes en Carew, at han har vært meget god i Champions League og at Rosenborg er et topplag i Europa, sier Ruud van Nistelrooy. Det de gjorde i gruppespillet var imponerende. Men jeg vil ikke si noe om framtida, jeg har kontrakt med PSV til 2003. Og det der med Leeds har jeg ingen kommentar til.

Omgis av penge-klan

I fjor scoret Ruud van Nistelrooy 31 mål på 34 kamper. Så langt denne sesongen har han 22 scoringer på 17 opptredener. Og da er det ikke så rart at de store europeiske klubbene nærmer seg 200 millioner i bud. Eller at det er mye styr rundt gutten.

- Disse bildene her kunne du tatt penger for, sier ei dame i forretningsdrakt da Dagbladets fotograf skyter Nistelrooy og Carew ved bassengkanten. Den nye nedrelandske superstjerna er allerede omgitt av et hoff med pengetenkende og øko-velmenende rådgivere. Og der og da er det godt å være norsk og ha en John Carew uten nikkedokker og sufflører med mammon-blikk.

Som kan snakke for seg sjøl uten innblanding og verbal korrekturlakk.

- Jeg er ikke i 190 millioners-klassen, sier Store-John og smiler. - For ett års tid siden satt vi i Italia og snakket med Perugia om en mulig overgang på 60 millioner kroner. Og derfor ler jeg bare når jeg hører at Spartak Moskva visstnok er villige til å betale én million dollar for meg.

- Åtte millioner norske - det er for lite.

Carew tenker Europa

Siden Champions League tok pause 7. desember har det vært stille rundt Carew, Rosenborg og alle overgangspekulasjonene. Fritida har imidlertid en rekke europeiske klubber brukt til å kontakte Carew-agent Per Flod.

- Jeg prøver å ikke tenke på det, men det er veldig mange telefoner, sier Store-John. - De kontakter agenten min og interessen skal være veldig stor. Men det han (Flod) sier er at ingenting er aktuelt før til sommeren. Jeg har jo bare vært i Rosenborg et halvt år og trives veldig godt.

- Men noe

kan altså skje etter EM?

- Ja, det kan bli aktuelt at jeg går til sommeren. - Kommer en bra klubb med det riktige tilbudet kan jeg i hvert fall ikke si at jeg ikke drar.

- Hvor er interessen størst?

- De har ringt fra klubber i mange land. Jeg vil ikke nevne klubbnavn, men interessen er størst i Spania og Italia. Og det passer meg bra, for jeg vil jo helst til Sør-Europa. Jeg er ikke så veldig opptatt av England og alt det der.

John Carew er allerede ung norsk millionær i juniorklassen. Det er ikke nok. Og fordi de store pengene ligger der ute et sted i framtida tenker han på det. Uten å skamme seg.

Spiller for penger


- Lønna er viktig, sier John Carew. - Jeg tror ikke på de fotballspillerne som sier at de ikke spiller for penger. Men sjølsagt er det viktig med et godt sportslig tilbud også. Og at den klubben du skriver under for føles riktig for deg.

John Carew har blitt tre år eldre - minst - på ett år. Det forklarer han slik:

- Oppmerksomhet gjør noe med deg som person. Du må liksom oppføre deg annerledes og føler deg litt eldre. Men jeg kan fortsatt være skikkelig barnslig også.

- Når dere (media) ikke ser det.