Toppmøte på tennisbanen

Verdens kanskje beste tennisspiller gjennom tidene, amerikaneren Pete Sampras, har satt nok en ny og svært imponerende rekord.

Sampras er nemlig nå den tennisspilleren som har ligget lengst som nummer en på listen over de beste i verden. 271 uker lyder den nye rekorden som trolig vil bli tangert i ukene som kommer. Det er nemlig ingenting som tyder på at Sampras kommer til å falle på rankinglisten med det første.

Sampras passerte Ivan Lendls rekord på 270 uker da han klarte å spille seg fram til finalen i en ATP-turnering i Los Angles i går kveld. Sampras slo James Sekulov fra Australia 6-0, 6-2 i semfinalen.

Gjensyn

Pete Sampras møter André Agassi i finalen. De to har møtt hverandre 24 ganger før, så den 25. gangen er å regne som et lite jubileum. Sampras er favoritt ettersom han har vunnet 14 av de 24 foregående møtene mellom de to. Men, Agassi er i form for tiden. Han vant nylig French Open.

Kampen har alt

Når de to herrene møtes på banen, møter de også hverandre med to forskjellige spillestiler som har sørget for at de er blant verdens to beste tennisspillere. Sampras med kallenavnet «Pistol-Pete», på grunn av sine harde server, skal spille mot Agassi som er kjent for å være den som best kan returnere en hard ball tilbake uten store problemer.

Sampras vant finalen i den samme turneringen i 1991. Da spilte han mot Brad Gilbert og vant. Samme mann, som er sugen på revansj, møter han igjen i dag. Den samme Gilbert er nemlig treneren til André Agassi.