Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppolitiker raser mot Solbakken: - For noe vrøvl

Kritiserte motstanderens supportere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ståle Solbakken (48) og F.C. København vant i går cupfinalen i Danmark. AGF fra Aarhus ble slått 2-1 foran 36 000 tilskuere i Parken.

På en pressekonferanse etter kampen kom Solbakken med det som i danske aviser omtales som en «stikkpille til AGF-fansen». Nordmannen var imponert over stemningen på cupfinalen, men synes ikke supporterne til AGF alltid leverer.

Dette har gått på stoltheten løs hos AGF-supporter og toppolitiker Nicolai Wammen, som representerer Socialdemokraterne.

- Det er vrøvl, sier han til den danske avisa BT.

3900 tilskuere På pressekonferansen erklærte Ståle:

- I mine mange år i dansk fotball har jeg hørt mye om Aarhus som en fotballgal by. Men er du en fotballby når det kommer 3900 tilskuere til en kamp mot Viborg?

- Jeg har det i alle fall sånn: Enten er du en fotballsupporter eller ikke. Du støtter laget ditt, uansett om du taper eller kommer til cupfinalen. I dag var støtten flott. Jeg håper at Aarhus vil vise seg som en fotballby i framtida.

Twitter kommer toppolitiker og tidligere borgermester i Aarhus - Nicolai Wammen - med en lusing mot Solbakken:

- Pass din egen butikk, Ståle. I Aarhus holder vi med byens lag i medgang og motgang.

- Stolt fotballby I et intervju med BT følger han opp:

- Han skal passe sin egen butikk. Aarhus er en stolt fotballby, hvor man i medgang og motgang støtter opp om byens lag.

- Derfor synes jeg det er noe vrøvl Solbakken kommer med når han sier at han ikke er sikker på at AGF får stor nok støtte. Det er bestemt ikke det bildet jeg har av virkeligheten i Aarhus.

Wammen fortsetter:

- Jeg har vært på Aarhus stadion siden jeg var en liten gutt. Uansett om det har vært store eller små kamper har støtten vært sterk.

- Lojale fans Også kommersiell direktør i København Håndbold - Janni Møller Thomsen - er uenig med Ståle. På Twitter skriver hun:

- Uenig med Ståle. AGF har fantastiske og lojale fans. Tross uteblitt suksess i flere år er de fortsatt der. Stolte og støttende.

Med seieren i cupfinalen tok Solbakken sin åttende tittel med F.C. København. Laget leder serien i Danmark, noe som kan føre til hans niende.

Akkurat nå er «Kongen av København» en nordmann.

OPPGITT:  Socialdemokraternes Nicolai Wammen. Foto: NTB Scanpix
OPPGITT: Socialdemokraternes Nicolai Wammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart