HARDHAUS: Jelle Wallays veltet på dag fire av Spania rundt, og pådro seg flere brudd. Likevel maktet han å fullføre. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HARDHAUS: Jelle Wallays veltet på dag fire av Spania rundt, og pådro seg flere brudd. Likevel maktet han å fullføre. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Jelle Wallays syklet med brudd

Topprytter fullførte Spania rundt med brudd i to ribbein og håndledd

Nå får Lotto-rytteren et par ukers hvile.

(procycling.no): Tre kilometer unna mål, på etappe fire mot Tarragona, gikk Jelle Wallays ned i velt under årets La Vuelta.

Han visste det ikke da, men første denne uka fikk han beskjed om at han hadde pådratt seg brudd i håndleddet og to ribbein.

Lotto-Soudal-rytteren syklet ufortrødent videre de neste 17. etappene, og innrømmer nå at det var en krevende Grand Tour.

– Vueltaen var mentalt veldig krevende for min del. I går dro jeg inn for en ytterligere sjekk av kroppen og fikk beskjed om brudd i håndleddet og to ribbein. Vi hadde fire seirer i Lotto-Soudal, men jeg vant også en personlig krig underveis. Tusen takk for de siste tre ukene, skrev Lotto-Soudal-rytteren i en oppdatering på Instagram.

Han har nå fått beskjed av ledelsen om å holde seg unna sykkelen de neste to ukene.