Toppscorer Årst vil på landslaget og til England

WESTERLO (Dagbladet): Westerlo- Gent 4- 2. Ole Martin Årst scorer mål hver gang han er i aksjon for Gent. I går dundret han inn nummer 18 på 15 seriekamper - og det gir et snitt på 1,2 scoringer per kamp. Det er høyest i Europa, og derfor tør 25-åringen nå tenke på landslaget.

- Det hadde vært kjempegøy å få prøve seg, men jeg er ikke den som skal si at jeg fortjener det. Men jeg har jo prestert bra over tid, og skjønner at jeg er i landslagsdiskusjonen. Jeg spilte seks kamper for Nils Johan Semb på U-landslaget, og han er nok rimelig oppdatert på hva jeg står for. Hvis han tar meg ut, er jeg klar, sier Ole Martin Årst til Dagbladet.

Opptur

I går utliknet han til 1- 1 like før pause. Og i begynnelsen av 2. omgang hadde han to fine sjanser før han ble snytt for årets straffespark.

I stedet ble han avblåst for hands.

- Det var hands. Men det var etter at jeg ble dyttet i ryggen. Soleklar straffe, spør du meg, sier Årst.

Nordmannen har opplevd en skikkelig opptur etter overgangen fra Anderlecht i sommer. Men både han og Gent kan langt bedre enn det de presterte mot Westerlo. Trener Trond Sollied bør helst kjøpe seg et helt nytt forsvar, for det hjelper lite at Gent har laget 48 mål på 17 kamper så lenge de fire bak lekker som ei sil.

Klubbskifte

I dag kommer Rosenborgs Morten Pedersen på en ukes besøk, og Sollied bør definitivt finne fram sjekkheftet.

- 1. omgang var årsverste. Da fungerte absolutt ingenting. Etter pause hevet vi oss. Men dessverre slapp vi inn noen dumme mål, sier Årst.

25-åringen har fortsatt tre og et halvt år igjen av kontrakten med Gent. Samtidig åpner han døra for et klubbskifte allerede etter sesongslutt.

Toppscorer

- Så lenge jeg fortsetter å lage mål, er det nødt til å komme tilbud. Toppscorertittelen tenker jeg ikke så mye på. Men den hjelper i markedsføringa.

Akkurat nå deler Årst tittelen med Westerlos Tony Brogno med 18 mål. Tredjemann på lista har ti.

- Jeg blir nok ingen billig mann hvis jeg blir solgt. Men Gent er avhengig av å selge, så jeg tror det ordner seg hvis tilbudene kommer.

- Jeg har stor sans for engelsk fotball, og får jeg sjansen, er jeg klar til å flytte på meg, sier Ole Martin Årst.

SCORER ALLTID: - Kommer det tilbud fra England, er jeg klar til å bytte klubb, sier Ole Martin Årst.