Toppscorer i Mesterligaen

Mesterliga kvartfinale: Buducnost Podgorica- Bækkelaget 20-20 (sammenlagt 44-46). I Ausra Fridrikas (33) har Bækkelaget toppscoreren i Europa - men selv det holdt ikke til å sende BSK til semifinalen i går.

Ausra scoret bare tre ganger da det gjaldt som mest. Med 24- 26 tap på hjemmebane i Rykkinnhallen sist søndag hadde Bækkelaget et nærmest håpløst utgangspunkt foran kvartfinale-returen mot det jugoslaviske topplaget. Men BSK fightet bra for semifinalebilletten - og 20- 20 er isolert sett et veldig sterkt resultat.

Men ikke godt nok.

- Vi trodde det var mulig å snu dette i vår favør, og vi ga alt. Dessverre holdt det ikke, sier en skuffet Ausra Fridrikas til Dagbladet.

64 mål

Hun har i alle fall gitt sitt bidrag til at Bækkelaget i det minste var nær en semifinale i årets Mesterliga:

Bækkelagets store stjerne er toppscorer i den gjeveste europacupen med sine 64 mål på åtte kamper - som gir et snitt på sterke åtte mål pr. kamp.

Nærmest kommer Natalia Morskova (Valencia) med 57, Agnes Farkas (Budapest) og Marijana Bulatovic (Podgorica) med 55 og Anita Kulcsar (Györi) med 48.

- Hva, er jeg toppscorer i Mesterligaen? Det visste jeg ikke. Men det betyr jo ingenting så lenge vi er slått ut av turneringen. Det er trist, for jeg hadde veldig lyst til å vinne en internasjonal tittel med Bækkelaget, sier Fridrikas.

Godt passet på

I går bommet hun mer enn vanlig, og scoret bare tre.

- Jeg ble veldig godt passet på, og kom ikke til så mange avslutninger som jeg pleier. Dessuten skulle jeg spille mer inn til strek og kant i dag, sier Ausra Fridrikas - som fra før har vunnet Mesterligaen fem ganger tidligere med Hypobank.

SKUFFET: Ausra Fridrikas ble for godt passet på i går. Det ble bare tre mål.