Toppscorer Linka med måltørke i EM

- Jeg er ikke bekymret, sier Riegelhuth.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Hun er eliteseriens desiderte toppscorer, og har hamret inn 111 mål på 11 kamper for Larvik.

Det gir et snitt på ti scoringer per kamp, og Linn-Kristin Riegelhuth (22) ligger derfor an til å ta Trine Haltviks rekord fra 1997/98-sesongen, hvor hun puttet 211 mål på 22 kamper.

Men i EM har det ikke gått på skinner framover for Linka. Så langt har hun bare scoret tre av Norges 75 mål - og bare ett av dem har vært spillemål.

- En annen side av meg

- Jeg vet jeg kan, men det har gått litt stang ut. Jeg hadde fire i treverket i går. Marginene har ikke vært på min side, men jeg føler meg i god form, sier Riegelhuth til Dagbladet.no.

Forventningspresset på henne var stort i forkant av mesterskapet, men publikum har ikke sett scoringene renne inn som i serien.

- Jeg tror folk har fått se en annen side av meg, hvor jeg spiller opp andre og er mer delaktig i spillet enn jeg avslutter selv, sier Linka.

Hun for også skryt av Marit Breivik for forsvarsarbeidet, hvor hun har blitt mye sterkere.

ENDELIG SHOPPING: Siden det ikke er kamp i dag, dro jentene på shopping. Linn-Kristin Riegelhuth og Karoline Dyhre Breivang gledet seg. Foto: STIAN HARALDSEN
ENDELIG SHOPPING: Siden det ikke er kamp i dag, dro jentene på shopping. Linn-Kristin Riegelhuth og Karoline Dyhre Breivang gledet seg. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

- Jeg er vant til å score mye mål, og jeg tror nettkjenningene vil komme tilbake. Jeg er ikke bekymret, sier LHK-spilleren.

Bakspilleren, som også kan spille på kanten, er imidlertid den første til å si at det er på tide at målene kommer.

- Jeg må melde meg på nå.

Trenerne ikke bekymret

Larvik-trener Karl Erik Bøhn kjenner ferdighetene til Linka bedre enn noen annen, og derfor er han også helt trygg på at 22-åringen kommer til å banke inn de forventede målene etter hvert.

- Vi har spilt to kamper, og har 34 plussmål. Linn-Kristin har ikke har marginene med seg, og skutt stang ut i stedet for inn, men det er helt uproblematisk, sier han til Dagbladet.no.

Norge har ikke møtt kvalifisert motstand ennå, så det er heller ikke så viktig at alt stemmer nå.

- Det er ikke nå dette mesterskapet avgjøres, men mot de beste må hun være god, sier Bøhn.

Landslagssjef Marit Breivik tror Linka-målene vil komme.

- Hun har veldig store ambisjoner selv, og jeg tror det vil løsne for henne. Jeg har en god følelse, sier Breivik til Dagbladet.no.

Vondt i kneet

Linka har vært teipet fra låret og ned til ankelen på grunn av det vonde kneet. Det er Bøhn mer bekymret over.

- Hun har nok vært litt hemmet av dette.

Selv avdramatiserer Linn-Kristin knesmertene. De er små, og hun vil ikke bruke det som en unnskyldning.

- Hvordan tror du hun selv takler at det ikke er stang inn?

- Det er nok litt tøft for henne, for hun stiller større krav til seg selv enn det presset omgivelsene legger på henne, sier Bøhn.

- Larvik er best for Linka

Linn-Kristin Riegelhuth er et av de heteste navnene i håndballen for tida. Danske klubber sikler etter henne, og fete kontraktstilbud vil trolig bli sendt hjem til henne etter EM.

Karl Erik Bøhn føler seg likevel trygg på at Linka blir i klubben.

- Hun er veldig opptatt av det sportslige, og da finner hun ikke en bedre klubb. Her er hun trygg og kjent med omgivelsene, og hun har en posisjon her som hun ikke nødvendigvis får et annet sted, sier Bøhn.

- Hos oss får hun være dronning!

Han mener også at det ikke er noen andre klubber i Europa som er mer attraktiv, når det gjelder det sportslige. Bøhn følger EM fra Göteborg, men er ikke på spillerjakt. Han mener han har de spillerne han trenger for at Larvik skal bli Europas beste klubblag.

- Jeg synes ikke det er noen klubber som er bedre rustet enn oss. Vi har stjernespillere i alle posisjoner, og har en bred nok stall til å vinne Champions League.

Riegelhuth ønsker ikke kommentere om hun blir i klubben eller forsvinner til Danmark.

FÅ MÅL: Linka Riegelhuth pleier å score i bøtter og spann, men har slitt med å finne veien til nettmaskene i Scandinavium.