Toppscorer med lite spilletid

I dag dro Sulland & Co. på sightseeing.

ST. PETERSBURG (Dagbladet.no): Det er åtte sure minusgrader i lufta, og snøen blåser over plassen foran Vinterpalasset. Linn Jørum Sulland (21) pakker seg godt inn, og går mot bussen.

Før dette var spillerne i Vinterpalasset og på en sightseeing-tur rundt i byen.

- Det var deilig å komme seg ut av hotellet, sier Sulland til Dagbladet.no.

For så langt har jentene bare vært på Hotel Pribaltiyskaya og i hallen SKK Peterburgsky. Og innimellom dette flere timer i bussen.

79 mål i serien

Linn J. Sulland har spilt drøye 55 minutter i VM, de fleste mot Australia i går. Da scoret hun tre ganger på fire skudd.

NTG/Stabæk-spilleren er eliteseriens toppscorer med 79 mål på 11 kamper, men får ikke så mye tid på landslaget.

- Jeg håper på litt spilletid framover også, men har ikke tenkt så mye på det.

STORSLÅTT: Linn J. Sulland og de andre håndballjentene ble imponert over Vinterpalasset i St. Petersburg. Foto: STIAN HARALDSEN
STORSLÅTT: Linn J. Sulland og de andre håndballjentene ble imponert over Vinterpalasset i St. Petersburg. Foto: STIAN HARALDSEN Vis mer

På klubblaget er hun bakspiller, mens for Norge har hun vært foretrukket på kanten.

- Det er jo litt annerledes, men det går greit, sier 21-åringen.

Ny by - enormt palass

Selve byen St. Petersburg er faktisk veldig ny. Den ble oppført på ordre fra Peter den Store på begynnelsen av 1700-tallet.

Og størst av alt i byen er det enorme Vinterpalasset ved elva Neva.

Det ble bygget i åra 1754 til 1762, og skulle være - som navnet ganske så riktig forteller - et vintersted for de russiske tsarene. Men i praksis var det deres offisielle residens. Palasset er bygget i barokk- og rokokkostil, og har intet mindre enn 1786 dører, 1954 vinduer og hele 1057 rom.

Etter februarrevolusjonen i 1917 holdt nasjonalforsamlingen til i Vinterpalassen, men bare i noen få måneder før bolsjevikene og Vladimir Lenin tok over i oktober.

Palasset er nå en del av det statlige Hermitage Museum og plassen foran de fem hovedbygningene - inkludert Vinterpalasset - er rett og slett helt enorm.

PS! Norge har spillefri i dag, og møter Slovenia i morgen.

NY LUE: Isabel Blanco holder seg varm med en nyinnkjøpt lue.
ENDELIG UTE AV HOTELLET: Katrine Lunde og Anette Hovind Johansen har bare vært på hotellet og i hallen så langt. Nå fikk de se litt mer av byen.