SPARKET: Danske Kirill Starkov er sparket fra den danske toppklubben Esjberg grunnet kampfiksing. Her i duell mot Latvias Krisjanis Redlihs i 2011. Foto: AP Photo / Ronald Zak
SPARKET: Danske Kirill Starkov er sparket fra den danske toppklubben Esjberg grunnet kampfiksing. Her i duell mot Latvias Krisjanis Redlihs i 2011. Foto: AP Photo / Ronald ZakVis mer

Toppscorer sparket i hockeyklubb grunnet kampfiksing

Totalt tre sparket i dansk toppklubb.

Tre ishockeyspillere i den danske toppklubben Esbjerg ble fredag sparket på grunn av kampfiksing.

De tre er lagets toppscorer og landslagsaktuelle Kirill Starkov, den canadiske løperen Tyler Mosienko, samt målvakten Dennis Jensen.

Det var i kampen mellom Esbjerg og Rungsted 3. januar at de tre spillerne hadde satset penger på at Rungsted skulle score den i den første perioden. Det veddemålet gikk inn ettersom laget fra nordsjelland vant perioden 3-2.

Esbjerg tok øyeblikkelig affære da det begynte å gå rykter om at noen av spillerne har vunnet penger på denne kampen.

- Vi innskjerpet overfor spillerne allerede ved sesongstart at de ikke måtte spille på resultat eller delresultat i egne kamper. Det overrasker meg at det likevel er tre spillere som har gjort det bare et halvt år etter, sa klubbens formann Christian Rølmer Christensen.

- Det er leit for både spillere og oss at vi nå er nødt til å si opp deres kontrakter. Vi har aldri vært i tvil om at det riktige var å henvende oss til DIU (Det danske ishockeyforbundet) og DIF (Det danske idrettsforbundet) med saken med raskt som mulig.

Klubben har fått ros fra den danske idrettsledelsen for sin handling overfor spillerne og nulltoleranse overfor kampfiksing.

(NTB)