TIL CHELSEA: Maria Thorisdottir ble denne uka klar for Chelsea. Klepps daglige leder legger ikke skjul på at det er et stort tap for klubben. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TIL CHELSEA: Maria Thorisdottir ble denne uka klar for Chelsea. Klepps daglige leder legger ikke skjul på at det er et stort tap for klubben. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Maria Thorisdottir til Chelsea

Toppserie-klubben har mistet sin største profil: - Det er ingen tvil om at det er et tap for oss

Men allerede mandag morgen lovet Thorisdottir at hun skal tilbake til Klepp, sier klubbens daglige leder.

Se alle kampene i Toppserie-runden her!

(Dagbladet): Toppserie-laget Klepp mistet denne uka sin aller største profil. Maria Thorisdottir, jenta med 16 landskamper, signerte for Chelsea.

- Det er et sportslig tap for oss, det er det ingen tvil om. Det er en spiller vi gjerne skulle sett var i startelleveren. Samtidig så tok vi en totalvurdering på at det var best, sier daglig leder i klubben, Thomas Langholm Engen, til Dagbladet.

Klepp har gjort en fin sesong på øverste nivå i Norge, og ligger for tiden på en femteplass i ligaen.

Økonomisk og sportslig fordel

I tillegg har flere av spillerne fått sjansen på det norske landslaget. I tillegg til Thorisdottir var både Oda Marie Bogstad og Tuva Hansen med til EM - selv om det ikke gikk nevneverdig bra.

- Sånn sett er det ikke unaturlig at det kommer interesse for spillerne. Det er et stort steg for Maria både sportslig og livsmessig, det er en stor overgang fra Klepp til London. Hun kommer til å lære veldig mye om seg selv, sier Engen.

Ifølge NRK tjente Klepp 100 000 kroner på overgangen. Det er tall Engen ikke ønsker å kommentere, men han bekrefter at klubben sitter igjen med en sum etter overgangen. Klubbens daglige leder forteller at situasjonen økonomisk er bra.

- Det er ikke sånn at når vi får inn penger, så er de øremerket til prosjekter. De går inn i et budsjett med en pluss- og en minusside etter behov. Vi var ikke i en posisjon likviditetsmessig som gjorde at vi måtte selge. Klepp har god økonomi, sier Engen.

Aktuelt med låneavtale

I tillegg diskuterer klubbene en mulighet for at Klepp skal låne en spiller fra Chelsea neste sesong.

- Avtalen har noen økonomiske og sportslige fordeler for oss. Dialogen med Chelsea har vært profesjonell og veldig ærlig. Det er positivt, sier Engen.

Forholdet til Thorisdottir er på ingen måte ødelagt. Klubbens daglige leder sier at forsvarsspilleren, datter av håndball-sjef Thorir Hergeirsson for øvrig, allerede mandag morgen meldte at hun skal tilbake til Klepp.

- Det er veldig positivt. Hun drar ikke fordi hun ville forlate Klepp, men fordi hun hadde lyst til å dra til Chelsea. Det er en stor forskjell. Det viser lojalitet, og er et sunt tegn for oss, sier Engen.

Søndag venter Trondheims-Ørn for Klepp. Trondheimsklubben ligger tre plasser bak Klepp på tabellen. Om den kampen sier Engen:

- Det er en kamp Klepp reiser for å vinne.

Slik spilles Toppseriens 19. runde:

Lørdag (alle kamper spilles 15.00): Vålerenga - Kolbotn (NRK 1), Grand Bodø - Medkila, LSK Kvinner - Røa, Stabæk - Arna Bjørnar.

Søndag: Avaldsnes - Sandviken (15.00), Trondheims-Ørn - Klepp (16.00)

Kampene kan du se her.