Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppserien

Toppseriens nye toppscorer: - Jeg liker ikke å snakke om det

Ingen scorer oftere enn Lisa-Marie Karlseng Utland i Norge.

STORSCORER: Røa-spiller Lisa-Marie Karlseng Utland er toppscorer i årets utgave av Toppserien. Tidligere i sommer var hun med landslaget til fotball-EM i Nederland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STORSCORER: Røa-spiller Lisa-Marie Karlseng Utland er toppscorer i årets utgave av Toppserien. Tidligere i sommer var hun med landslaget til fotball-EM i Nederland. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Med nesten ett mål per spilte kamp, er Røa-spiller Lisa-Marie Karlseng Utland Toppseriens toppscorer.

På de 13 første kampene har spydspissen notert seg for 12 mål, og dermed leder hun toppscorerstatistikken ett mål foran landslagsvenninne og LSK-spiller, Guro Reiten. I forrige runde mot Kolbotn banket Karlseng Utland inn to scoringer, og snek seg inn på toppen av lista.

I motsetning til mange andre storscorere, liker imidlertid ikke Røa-spissen fokuset på egne prestasjoner.

- Jeg liker egentlig ikke å snakke om det. Jeg har selvfølgelig lyst til å ende opp som toppscorer, men det er det mange andre som har lyst til også, sier hun beskjedent.

På det meste har Karlseng Utland scoret 12 mål i løpet av en sesong. En personlig rekord som allerede er passert, når det gjenstår sju runder av årets serie.

- Jeg har alltid scoret mye mål, men aldri så mye, forteller hun.

Medaljehåpet svinner hen

Røa ligger for øyeblikket på 4. plass i Toppserien, fire poeng bak serietreer Stabæk. I tillegg har Stabæk to kamper mindre spilt.

I en sesong der Røa har målsetting om medalje, beskriver Karlseng Utland opplevelsen så langt som skuffende.

- Det har vært en del skuffende poengtap, og jeg skulle ønske vi tok tre poeng i stedet for ett i en del kamper. Vi mangler det siste lille, og noen tap har vært skikkelig sure.

Hun ser derfor tungt på håpet om medaljeplass.

- Vi må vinne resten, og være veldig heldig med de andre lagenes resultater, mener hun.

- Ikke vant til å sitte på benken

Karlseng Utland var med i troppen som spilte fotball-EM tidligere i sommer. Med tre tap og null scorede mål i mesterskapet, var det et skuffet landslag som måtte vende snuten mot Norge igjen etter gruppespillet.

- Det var en veldig bra erfaring, men opplevelsen kunne vært bedre, sier landslagsspilleren.

Hun fikk kun 23 minutter spilletid av landslagstrener Martin Sjögren i EM, noe som var svært uvant for hun og flere andre.

- Vi er mange som ikke er vant til å sitte på benken fra klubblaget, så det var en ny opplevelse, forteller Karlseng Utland.

LANDSLAGSTRENER: Martin Sjögren og landslaget tapte alle kampene i årets fotball-EM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LANDSLAGSTRENER: Martin Sjögren og landslaget tapte alle kampene i årets fotball-EM. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Hun vil imidlertid ikke kritisere Sjögrens prioriteringer.

- Burde og burde fått spille mer, jeg fikk i alle fall noen minutter. Det var mange som ikke fikk spille i det hele tatt. Alle vil spille, og man bruker mye energi på å være fysisk og mentalt forberedt, forteller hun.

Røa spiller ikke kamp denne runden på grunn av Avaldsnes' Champions League-kamp mot israelske Kiryat Gat fredag.

Slik spilles Toppseriens 15. runde:

26. august:

Grand Bodø - LSK Kvinner

Kolbotn - Sandviken

Stabæk - Klepp

27. august:

Vålerenga - Medkila

Trondheims-Ørn - Arna-Bjørnar

Du kan se alle kampene i Dagbladets livesenter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!