Toppserietrener presset til å slutte etter å ha sluppet til sønnen (12)

- Ingen skal fortelle meg hvem jeg kan la spille.

VALGTE SØNNEN: Aurora-trener Julio Cesar Baldivieso slutter i jobben etter at han ble bedt om å velge mellom sønnen Mauricio eller trenerjobben da han slapp til 12-åringen i kamp.Foto: SCANPIX/EPA/STR
VALGTE SØNNEN: Aurora-trener Julio Cesar Baldivieso slutter i jobben etter at han ble bedt om å velge mellom sønnen Mauricio eller trenerjobben da han slapp til 12-åringen i kamp.Foto: SCANPIX/EPA/STRVis mer

Julio Cesar Baldivieso slutter som trener for det bolivianske laget Aurora, etter å ha fått beskjed om at han ikke lenger kan bruke sin 12-årige sønn.

Baldiviesos sønn Mauricio ble verdens yngste profesjonelle spiller da han debuterte som tolvåring søndag. Baldiviesos beslutning om å la sønnen få spille de ni siste minuttene i en kamp mot La Paz har skapt overskrifter i Bolivia. Mange mener det burde være en minimumsalder for gutter i profesjonell fotball.

Den avtroppende treneren sier til reportere fredag at han og sønnen, som fylte 13 onsdag, er ofre for sjalusi og press fra klubbens ledere. Klubbledelsen har nemlig gitt ham beskjed om at han ikke lenger kan bruke sønnen på banen.

- Det er veldig synd at folk ikke likte min sønns debut. Men ingen skal fortelle meg hvem jeg kan la spille og ikke, sier Baldivieso.

- Baldivieso ble bedt om å velge mellom sønnen og trenerjobben i Aurora, han valgte å være en far, skriver den bolivianske avisen La Razon.

(NTB)