Toppspillere forfalsker skomerket

Dette er ikke en Umbro-såle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På bildet øverst i denne artikkelen viser sålen til landslagskaptein Martin Andresen at han spiller med Adidas-sko. Dette samtidig som Brann får betalt for at spillerne deres skal bruke Umbro-sko.

- Det er ikke en Umbro-sko. Det er en World Cup-sko fra Adidas, sier Terje Hansen i Adidas Norge til Aftenposten.

Men bortsett fra sålen, er skoen merket og utstyrt som en Umbro-sko. Jobben skal være gjort av en skomaker i Bergen. Bergens Tidende skriver at flere Brann-spillere har gjort det samme.


Borgersen ble skadd
Mange fotballspillere er opptatt av skomerket. Og spesielt dersom de må bytte til andre merker enn det de er vant til. Start-stopper Bård Borgersen
fikk skadeproblemer etter at klubbens sponsoravtale tvang ham til å bytte fra Adidas til Umbro-sko.

Borgersen truet med å forlate Start om han ble presset til skoskifte, og ble til slutt fritatt fra klubbens skoavtale.

Lyn-kaptein i Adidas

Aftenposten skriver at Lyn-spillere har gjort som Brann-spillerne - fått en skomaker til å rive av merkene på favorittskoene for å sy på merket til klubbens skoleverandør.

Lyn brukte Umbro-sko fram til fjorårsesongen. Nå har de Puma som skoleverandør.

IKKE UMBRO: Martin Andresens sko ser ut som Umbro-sko oppå, men avsløres av sålen. Brann- og landslagskapteinen spiller i modifiserte Adidas-sko. Foto: Scanpix
IKKE UMBRO: Martin Andresens sko ser ut som Umbro-sko oppå, men avsløres av sålen. Brann- og landslagskapteinen spiller i modifiserte Adidas-sko. Foto: Scanpix Vis mer

Lagkaptein Tommy Berntsen bekrefter overfor Aftenposten at han spiller med Adidas-sko, hvor mønsteret er svartlakkert.

- Fordi det skal se best mulig ut. Jeg har alltid hatt problemer med skobytte, og har slitt både med Puma og Umbro. Nå har jeg fått tillatelse til å bruke Adidas. Skoene er et arbeidsredskap. Håndverkere som er avhengige av finmekanikk som fungerer, kjøper ikke verktøyet sitt på IKEA, slik vanlige folk gjør, sier Berntsen.


Fornuft eller følelser?
Nå ønsker Scan Trade AS, som importerer Umbro til Norge, å finne ut hvorfor Umbro-spillerne bruker modifiserte utgaver av andre skomerker.

- Det er det vi må spørre dem om. Vi må få vite om det er snakk om en ren følelse, eller om det er noe mer. Vi ønsker jo ikke at spillerne skal gjøre dette, sier selskapets administrerende direktør Terje Normann Johanssen til Aftenposten.

LYN-KAPTEINENS LAKKSKO: Tommy Berntsen svartlakkerer sine Adidas-sko. Han har fått tillatelse til å spille med et annet merke enn Lyn-sponsor Puma.
MARTINS SKO: Adidas World Cup.
FIKK TRØBBEL: Start-spiller Bård Borgersen (nærmest) i Umbro-sko i juni. Etter skadeproblemer har han fått spesialtillatelse til å spille med sine vante Adidas-sko.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer