Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppspillere truer med fotballstreik

Meklingsmann koblet inn.

(Dagbladet.no:) Til helga skal den tiende runden av Tippeligaen spilles, hvis det ikke blir streik.

For Riksmeklingsmannen er nå koblet inn etter at spillerorganisasjonen NISO og klubbene (NTF) ikke har kommet til enighet om hvem som skal betale regningen for å få på plass en karriereavbruddsforsikring.

- Dette er en sak det er verdt å streike for. Den er så viktig, sier Odd- og landslagsspiller Tommy Svindal Larsen til VG.

Flere sentrale landslagsspillere avisa har snakket med mener det samme.

En slik forsikring vil gi uheldige spillere en god årslønn dersom karrieren blir ødelagt av skade.

- Underlig

«NISO finner NHOs holdning svært underlig siden partene helt fra år 2000 har jobbet sammen i utvalg med målsetning om å få på plass en slik forsikring. Det finnes nå forsikringsordninger på markedet som både klubber og spillere har stilt seg positive til. Disse ordningene må etableres kollektivt,» skriver spillerorganisasjonen på sin hjemmeside.

NISO-leder Silje Johannessen mener de har blitt avvist på alle sine krav, og at NTF ikke vil ha en dialog om hvordan forsikringen skal etableres.

VIL HA FORSIKRING: Tommy Svindal Larsen og flere av de andre landslagsgutta mener denne saken er verdt å streike for. Foto: SCANPIX
VIL HA FORSIKRING: Tommy Svindal Larsen og flere av de andre landslagsgutta mener denne saken er verdt å streike for. Foto: SCANPIX Vis mer

Derfor er en sak opprettet hos Riksmeklingsmannen, og mekling er berammet både i morgen og fredag.

Ved midtnatt fredag går fristen ut, hvis ikke meklingsmann Daniel Lunde får partene til å bli enige før den tid.

Debatt

Hva synes du om at klubbene og spillerorganisasjonen ikke har blitt enig om forsikringsbetingelsene?

REPRESENTERER SPILLERNE: Silje Johannessen i NISO.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling