UTESTENGT: Sompong Soleb, her i kamp med sørkoreanske Cho Young Cheol er kastet ut av det thailandske landslaget etter å ha blitt tatt for fyllekjøring.Foto: SCANPIX/AP/Apichart Weerawong
UTESTENGT: Sompong Soleb, her i kamp med sørkoreanske Cho Young Cheol er kastet ut av det thailandske landslaget etter å ha blitt tatt for fyllekjøring.Foto: SCANPIX/AP/Apichart WeerawongVis mer

Toppspiss kastet ut av landslaget før kampen mot Norge

Utestengt på livstid for fyllekjøring.

Fotballstudio kl. 13: Thailand - Norge

BANGKOK (Dagbladet): Den thailandske toppspissen Sompong Soleb er utestengt fra det thailandske landslaget på livstid etter at han i går morges ble arrestert for fyllekjøring.

- Han skal aldri ha på seg den thailandske landslagsdrakten mer. Som en landslagsspiller skal du gå foran som et godt eksempel for unge spillere. I stedet har han stått fram som et dårlig forbilde. Han har forrådt både landslaget og fansen, sier den thailandske treneren, tyske Winfried Schafer, til Bangkok Post.

Unnskylder
Spissen, som spiller for toppklubben Buriram FC, spilte søndagens kamp mot Sør-Korea i Kings Cup, og skulle også mot Norge i kveld ha startet på topp.

Sompong var involvert i en trafikkulykke. Han forsøkte deretter å stikke av, men ble stoppet av politiet.

- Jeg ønsker å unnskylde min oppførsel for den thailandske fansen og til klubben min, Buriram FC, sier Sompong i følge Bangkok Post.  

Han ble raskt dømt til en måneds i fengsel og 5000 bath (1000 kroner) i bot.

Svekket
Thailand stiller dermed svekket før møtet mot Norge ettersom også en av landets andre sterke spisser sliter med en skade.

- Norge har et godt lag, men jeg har stor tro på at vi kan slå dem, sier den tyske treneren til Bangkok Post.

Egil Olsen blir også intervjuet i samme avis. Han roser det thailandske landslagets tekniske ferdigheter.

- Men vi vil forsøke så godt vi kan å vinne denne kampen fordi hvis vi gjør det, så har vi en stor mulighet til å vinne hele turneringen, sier Drillo til Bangkok Post.

Kampen spilles klokka 19.00 lokal tid i kveld, 13.00 norsk tid.

Det er forventet langt flere tilskuere i kveld enn da Norge møtte danskene søndag. Flere nordmenn har også ankommet Thailands hovedstad for å bivånet matchen.