Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppspiss trener med Vålerenga

Mustapha Bidoudane (24) ble i dag vist rundt på Ullevaal stadion av sportslig leder Jostein Johannessen i Vålerenga Fotball. I ettermiddag debuterer den marokkanske landslagsspissen på VIF-trening på Valle-feltet.

- Vi ønsker i utgangspunktet å leie han ut sesongen for deretter å vurdere et eventuelt kjøp, sier Johannessen til dagbladet.no.

Vålerenga har vist solid formstigning de siste ukene, og har bare tapt en gang siden bortekampen mot Molde 16.mai. Det er likevel et faktum at laget sliter med uttellingen, og i gårsdagens kamp mot Bodø/Glimt klarte laget bare å omsette en av 14 målsjanser i tellende resultat.

- Vi håper at Bidoudane er den rette spilleren for oss. Aller helst skulle vi hatt han allerede i går, sier Johannessen med klar hentydning til alle de misbrukte mulighetene.

Positivt overrasket

Bidoudane uttrykte via sin norsk-marokkanske tolk at han ikke hadde ventet å komme til en så stor klubb som Vålerenga.

- Dette var over all forventning. Med en så stor stadion må det være mye folk på kampene, så dette ser veldig bra ut, sa Bidoudane til dagbladet.no.

- Jeg hadde hørt at i Norge var det lite folk på kampene og dårlig stemning, men jeg skjønner at det ikke gjelder VIF.

Spissen vet lite om norsk fotball, men har fått med seg landslagets innsats i VM og EM.

- Jeg vet også om noen av spillerne i europeiske toppklubber, sier han.

Toppscorer i Marokko

Som Marokanere flest er Bidoudane en teknisk god spiller, og han har spilt fem ganger med flagget på brystet. Sist sesong ble han også toppscorer i den hjemlige ligaen med 17 nettkjenninger for hovedstadsklubben Fus Rabat. Rabat ledet serien frem til to runder gjensto, men havnet til slutt nede på fjerde plass.

- Jeg har hørt at Vålerenga har fantastiske supportere som følger laget overalt. Forhåpentligvis kan jeg score noen mål for dem også, sier han.

Springbrett til Europa

Norsk fotball er svært annerledes enn hva Bidoudane er vant med fra hjemlandet. Det er derfor litt overraskende at han ønsker seg Norge som sitt nye fotball-land.

- Jeg ville prøve meg i en europeisk liga der de spiller moderne fotball. Hvis jeg lykkes kan det åpne porter både for meg selv og andre marokanske spillere som ønsker å spille utenlands.

- Målet er å få spille i en av de største europeiske ligaene som i England, Italia og Tyskland, fortsetter han.

Et eventuelt opphold i Vålerenga kan således sees på som et springbrett ut i Europa.

- Det er nok å se på de norske proffene i utlandet for å se det. Dersom jeg blir i Marokko vil jeg aldri få sjansen i en stor liga, men i Norge er mulighetene langt større, avslutter Mustapha Bidoudane.

NY MANN: Mustapha Bidoudane (24) ble i dag vist rundt på Ullevaal stadion.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media