<strong>VIKTIG START-SPILLER:</strong> Adeleke Akinyemi jubler etter 1-0 scoringen mot Molde. Han kom i august, jobber på det meste og gjør Start til et skarpere fotballag. Han kan bli mannen som utgjør forskjellen i den tre siste kampene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
VIKTIG START-SPILLER: Adeleke Akinyemi jubler etter 1-0 scoringen mot Molde. Han kom i august, jobber på det meste og gjør Start til et skarpere fotballag. Han kan bli mannen som utgjør forskjellen i den tre siste kampene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Eliteserien 2018

Toppstriden handler om Europa 2019. Nedrykkstriden om alt som gjør fotball til verdens beste drama

37,5 prosent av eliteserielagene befinner seg i nedrykkstriden tre serierunder før slutt. Det betyr feber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Start-Molde 1-3 (1-0)

I TOPPEN HANDLER det om sølv, bronse og en eventuell fjerde kvalifiseringsplass til Europa, om Rosenborg vinner enda en dobbel. Det er selvfølgelig både viktig og spennende. Men hva drama angår er det ingenting som slår nedrykkstriden.

Der koker det.

HVA ETTERLYST KVALITET angår, er det et sunnhetstegn for Eliteserien at laget med det erklært høyeste nivået, et lag på vei til Europa 2019, Molde, slår en nedrykkskandidat komfortabelt. Endelig, liksom. Rosenborg og Brann har jo hatt nok problemer med lag fra den enden av tabellen. Som om forskjellene mellom topp og bunn var visket ut.

Som om resultatene kunne trekkes i hatten.

VED PAUSE I Kristiansand var Start (nesten) klare for Eliteserien 2019. Etter 90 var de to baklengsmål dårligere enn ved avspark. Men Start holder 13. plassen og har fortsatt fire poeng ned til den direkte nedrykksplassen (Stabæk), og to til den ekstra livlinja som gir kvalifisering (kvalifisering).

Jeg tror de klarer seg.

Veldig mye på grunn av Kjetil Rekdal.

START HADDE SJU poeng og en målforskjell på minus 18 da Kjetil Rekdal tok over 1. juni. Da var det spilt 12 seriekamper. Etter 27 har laget 29 poeng. Målforskjellen er fortsatt minus 18. Men poengsnittet per kamp har økt fra 0,58 til 1,47 - hvilket er det som betyr noe.

Det betyr at Start har sluttet å tape stort.

Og at de vinner lite.

FØR MOLDE HADDE Start vunnet fem av de seks siste kampene, inkludert kvatfinalen i cupen. I stort sett alle kampene har motstanderen vært det beste laget, mens Start har vært heldige, hatt marginer og spilt i flytsonen. Men misforstå ikke, det handler selvfølgelig ikke bare om flaks, selv om offensive Rekdal ønsker og streber etter har kladdet mer enn godt er.

Det handler om hardt arbeid.

Det handler om disiplin.

Det handler om struktur og defensiv organisering.

KJETIL REKDAL LIKER ikke å tape fotballkamper, aller minst for Ole Gunnar Solskjær, som er blitt Start-trenerens nemesis. Akkurat det har mange årsaker. Men jeg tror ikke han depper altfor mye etter omgangen han og Start fikk av Molde etter pause.

Den hadde nemlig bare en årsak.

Klasseforskjell.

START HADDE SINE muligheter denne kvelden også. Det er positivt. Det var ikke et ødelagt lag som ble utspilt til 1-3 på overtid. Det var et lag med vilje, et lag som nektet å gi seg. Og Kjetil Rekdal ser selvfølgelig det når han får ristet av seg irritasjonen over enda et tap for Ole Gunnar Solskjær.

Start var i en veldig mye dårligere fotfatning da han tok over.

Det laget som tapte for Molde er et lag som mest sannsynlig spiller i Eliteserien 2019.

Nedrykkstabellen tre runder før slutt ser slik ut, målforskjellen i parentes:

  • 11 Strømsgodset 29 (0)
  • 12 Bodø/Glimt 29 (-3)
  • 13 Start 29 (-18)
  • 14 Lillestrøm 27 (-12)
  • 15 Stabæk 25 (-15)
  • 16 Sandefjord 19 (-23)

Gjenstående kamper for lagene i nedrykkstriden:

  • Runde 28: Stabæk-Kristiansund, Sandefjord-Start, Brann-Strømsgodset, Lillestrøm-Bodø/Glimt.
  • RUNDE 29: Bodø/Glimt-Vålerenga, Odd-Stabæk, Sarpsborg-Sandefjord, Start-Rosenborg, Strømsgodset-Lillestrøm.
  • RUNDE 30: Haugesund-Start, Lillestrøm-Kristiansund, Rosenborg-Bodø/Glimt, Sandefjord-Molde, Stabæk-Strømsgodset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer