Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Toppsyklist blåste av sykkelen og ble lam

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den australske toppsyklisten Paul Crake kan være lam for livet etter å ha blitt blåst over ende av sterk vind i et sykkelritt forrige uke.

Rytteren var en av flere i en gruppe som veltet i rittet på New Zealand, men Crake var den eneste som ble alvorlig skadd. Han er blitt operert, men det er ingen tegn til førlighet fra livet og ned.

Legene mener det er stor sjanse for at han ikke vil kunne gå eller sykle igjen.

- De sier ikke «aldri», men jeg mener det er svært alvorlig. Bare tiden vil vise hvordan det vil utvikle seg, sa Australias sykkelsjef, Steve Blair.

Før sykkelkarrieren var Crake mester i trappeløp. Han holder fortsatt rekorden opp de 86 etasjene (1576 trappetrinn) i Empire State Building i New York på 9.33 minutter.

(NTB)

BLÅST AV SYKKELEN: Det ingen tegn til førlighet fra livet og ned hos den australske toppsyklisten toppsyklisten Paul Crake, som ble blåst over ende av vinden i et sykkelritt forrige uke. Her kommer Crake ut av verdens høyeste bygning, Taipei 101 i Taiwai, etter å ha tilbakelagt 2046 trappetrinn og 91 etasjer på 10 minutter og 29 sekunder. Foto: AP
BLÅST AV SYKKELEN: Det ingen tegn til førlighet fra livet og ned hos den australske toppsyklisten toppsyklisten Paul Crake, som ble blåst over ende av vinden i et sykkelritt forrige uke. Her kommer Crake ut av verdens høyeste bygning, Taipei 101 i Taiwai, etter å ha tilbakelagt 2046 trappetrinn og 91 etasjer på 10 minutter og 29 sekunder. Foto: AP Vis mer
Hele Norges coronakart