KOMA: Den belgiske toppsyklisten Kris Boeckmans holdes i kunstig koma etter å ha veltet stygt på den åttende etappen av Vuelta a España lørdag. Foto: EPA/BAS CZERWINSKI
KOMA: Den belgiske toppsyklisten Kris Boeckmans holdes i kunstig koma etter å ha veltet stygt på den åttende etappen av Vuelta a España lørdag. Foto: EPA/BAS CZERWINSKIVis mer

Toppsyklist i kunstig koma etter stygg velt i Vueltaen

Kris Boeckmans.

Den belgiske toppsyklisten Kris Boeckmans holdes i kunstig koma etter å ha veltet stygt på den åttende etappen av Vuelta a España lørdag.

Boeckmans var en av mange ryttere som gikk i bakken i en dramatisk velt rundt fem mil før målgangen i Murcia. Flere av feltets største stjerner, blant dem amerikanske Tejay van Garderen og irske Daniel Martin, måtte bryte rittet som følge av skadene de pådro seg.

Aller ser det imidlertid ut til å ha gått med Lotto-Soudal-rytter Boeckmans. 28-åringen lå livløs i veibanen etter velten og ble kjørt til sykehus mens gråtende lagkamerater bivånet det hele.

Lørdag kveld sendte Lotto-Soudal-ledelsen ut en pressemelding med oppdatering på belgierens helse.

- 28-åringen har alvorlige skader i ansiktet med flere brudd, og han må trolig opereres. Boeckmans har også pådratt seg hjernerystelse, tre brukne ribbein og har blødninger i den ene lungen. Legene vil holde han i kunstig koma i noen dager, het det i uttalelsen.

Lagkamerat Tosh Van der Sande er sterkt preget etter det som skjedde.

- Selvfølgelig tenker vi alle på Kris i dag. Jeg syklet rett bak ham da det skjedde. Han drakk fra flasken sin da han traff et hull, stupte over styret og traff bakken veldig hardt, sa han.

En annen lagkamerat, Thomas De Gendt, meldte følgende på Twitter lørdag kveld:

- Jeg ville ikke forlate Boeckie før jeg så at han våknet til live. Jeg gråt som et barn da jeg så han ligge på bakken på den måten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram