Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndleddsbrudd for Oscar Sevilla:

Toppsyklist ranet og banket opp i Colombia

- De la sykkelen inn i en ventende taxi.

OVERFALT: Oscar Sevilla (til høyre), her i duell mot Jhonatan Narvaez Prado, under en konkurranse i Colombia, ble overfalt og ranet under en treningstur, natt til mandag. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
OVERFALT: Oscar Sevilla (til høyre), her i duell mot Jhonatan Narvaez Prado, under en konkurranse i Colombia, ble overfalt og ranet under en treningstur, natt til mandag. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Selv ordføreren i Bogota tok til sosiale medier etter et brutalt overfall mot sykkelproffen Oscar Sevilla:

- Angrepet på Oscar Sevilla er en stor skam. Vi trenger hardere straffer fra rettssystemet mot sykkeltyver, skrev Enrique Peñalosa via Twitter.

Det var natt til mandag (norsk tid) at Medellin-Inder-rytteren ble overfalt av fem «unge menn» under trening, skriver cyclingnews.com.

Ble banket opp

Spanjolen, som bor i Colombia, trente nord i Bogota da han ble dyttet av sykkelen og siden banket opp. 41-åringen skal ha pådratt seg et håndleddsbrudd, en skade som gjør at han må under kniven på sykehuset i Santa Fe i løpet av mandagen.

Tyvene tok sykkelen, solbrillene og hjelmen hans, men lot mobiltelefonen i baklomma være i fred. Syklisten ringte derfor hjem til kona, men ble plukket opp relativt raskt og kjørt til nærmeste legevakt.

- Oscar dro ut for å trene som vanlig, da fem unge menn angrep ham. De dyttet ham og banket ham opp. En taxi ventet ved hushjørnet, og de tok med seg sykkelen hans også, forteller kona Ivone de Sevilla til radiostasjonen Caracol.

Verdt minst 70 000 kroner

Hun anslår at sykkelen var verdt et sted mellom 70 000 og 80 0000 kroner. Sykkeltyverier er et stort problem i Colombia.

Ifølge avisen El Tiempo ble 1583 sykler stjålet bare i Bogotá i løpet av de første åtte månedene av 2017.

Det betyr også at landets proffsyklister lever under konstant fare for å bli overfalt når de gjør unna sine nødvendige treningsdoser langs landeveien.

- Oscar er langt nede nå, fordi han vet at håndleddsbruddet kommer til å ta tid å lege. Egentlig skulle han reise hjem til Spania for å konkurrere, forteller Ivone de Sevilla.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!