Topptrenerne tror på Start

Flertallet av trenerne i Tippeligaen tror det blir Start som får sprette sjampisen i kveld.

For første gang siden Viking vant serien i 1991 er ikke Rosenborg gullkandidat, og Tippeligatrenerne er like spente som folk flest på hvem som skal ta over tronen. De fleste av dem innrømmer at de holder en knapp på Start, mye på grunn av hjemmebanefordelen.

Viking-trener Roy Hodgson er blant dem som har størst tro på sørlendingene:

-  Sammen med oss, har jo Start og VIF vært de dårligste lagene den siste måneden, så alt kan skje. Men om jeg skulle velge, ville jeg heller trent Start enn Vålerenga foran denne runden. De har fordelen med å spille foran et stort hjemmepublikum. Jeg tror Start vil være mest sinte om de ikke vinner, sier Hodgson.

- Jeg tror Start vinner, og mener det er fortjent ut fra ressursene de har hatt til rådighet i år. Vinner de, vil det stille en del faglig interessante spørsmål foran neste sesong _ ikke minst dette med treningsmengde. De har også større offensiv slagkraft enn VIF, mener Lyns assistenttrener Hans Knutsen.

Bodø/Glimt-trener Ola Haldorsen tror også på Start:

-  Fordi Start har et lag som scorer mye mål på hjemmebane, og Vålerenga har slitt med å få mål i det hele tatt, sier han.

Det samme sier sjefene i Brann og Odd.

-  Fordi de har en fordel allerede, og jeg tror de slår Fredrikstad hjemme. Da har jeg liten tro på at Vålerenga scorer så mange som de må, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde .

 LØFTER SEG:  Tippeligatrenerne tror Kristofer Hæstad og Start løfter seg så mye at det blir hjemmeseier og nok mål mot Fredrikstad til å forsvare serieledelsen. Foto: Aleksander Nordahl
LØFTER SEG: Tippeligatrenerne tror Kristofer Hæstad og Start løfter seg så mye at det blir hjemmeseier og nok mål mot Fredrikstad til å forsvare serieledelsen. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

-  Jeg tror vi slår Vålerenga og Start slår Fredrikstad, da blir Start seriemestere, sier Gaute Larsen i Odd.

Drillo tror på Enga

Også Ham-Kam-trener Ståle Solbakken mener vekta kan tippe begge veier.

-  Nå har jeg tippet begge veier så mange ganger at jeg ikke gidder en gang til. Men det er jo fordel Start da, de er i førersetet, sier Solbakken.

Men noen tror og håper også Vålerenga tar siste stikk.

-  Vi sier Vålerenga, fordi Start bare vannet halve banen sin og fordi vi holder med vår tidligere kaptein Amund Skiri, sier Aalesund-trener Ivar Morten Normark .

Det samme gjør Fredrikstad-trener Egil Drillo Olsen .

-  Ja, vi sitter jo med nøkkelen selv, vi som møter Start. Jeg tror Vålerenga vinner, holder dem som en ørliten favoritt. Jeg tror også at de vinner med de tre nødvendige målene dersom Start vinner med ett, sier Drillo.

Tromsø-trener Steinar Nilsen mener gullkampen fortsatt er helt åpen, og har heller ingen ønsker om hvilket av lagene som skal trone øverst på tabellen rundt klokken 20.00 i kveld.

Fantastisk sesong

-  Helt ærlig, så vet jeg ikke. Start hjemme er veldig vanskelig. Jeg tror nok de vinner sin kamp, men om det blir med nok mål i forhold til Vålerenga vet jeg ikke. Synes begge lagene har gjort en fantastisk sesong som de kan være stolte av, selv om det sikkert vil føles sårt med det samme for det laget som kommer ut med sølv, sier Nilsen.

Lillestrøm-trener Uwe Rösler sier rett ut at han ikke kunne brydd seg mindre om hvem som vinner serien i år.

-  For meg er det helt irrelevant. Jeg håper det blir spennende kamper for alle som skal se på, og regner med at det er det beste laget som ender på toppen, sier Rösler med et smil.

Molde-trener Bosse Johansson ønsker ikke å uttale seg om gullstriden i det hele tatt.

-  Jeg har bare vært i Norge i syv måneder, jeg har ikke noe forhold til noen av lagene og ingen formening om hvem som bør vinne, sier han.

Det vil heller ikke assistenttrener Bjørn Hansen i Rosenborg - laget som skyves ned fra tronen.

-  Det blir ren bingo, og jeg er ingen tipper. Men vi får håpe det beste laget vinner.

-  Vi skal tåle å tape et år, så får vi se om andre tåler å vinne, legger han til.