Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tor Arne Hetland

Tor Arne Hetland (25) fikk VM-billett til tross for at han sleit tungt under deler av NM. Nå håper han høydeoppholdet i Dolomittene har gitt tilbake overskudd og form.

Hetland er en kjapp herremann fra Helleland ved Egersund. Det har han vist ved å vinne flere sprintrenn både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg har han vist seg som en solid ankermann på stafetter med sine spurtegenskaper.

Gjennombruddet kom med seier i et sprintrenn i Reit im Winkl i 1996. Også senere i sesongen viste han sprintstyrke. I en sprintstafett i Holmenkollen tuktet han selveste Bjørn Dæhlie. Året etter overrasket han alle ved å ta andreplassen på femmilia i Kollen.

I fjor fikk han sin OL-debut på femmila i Hakuba. Det gikk trått. Hetland ble nummer 24, slått med mer enn ti minutter av Bjørn Dæhlie.

Byåsen-løperen hadde en god start på årets sesong, men sleit tungt under NM på Skrautvål. For å kapre en av stafettplassene må han vise seg fra en bedre side enn.

Allsidigigheten er en av Hetlands forcer. Han behersker både klassisk og fri teknikk og kan brukes både på korte og lengre distanser.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media