Tor Arne holder VM-tempo

Ny seier, nye 30 000 kroner inn på kontoen og et nytt bevis på at han er verdens raskeste skiløper. Det er ikke nok for Tor Arne Hetland. Han har høyere mål for sesongen.

De om lag 60 000 kronene han har tjent på de to seirene i sprint-cupen i Mellom-Europa i romjula er velkommen og nyttig bonus for en som lever av å gå på ski.

Men det er heller ikke mer enn nettopp det - en bonus.

Han vant i Garmisch søndag kveld, og gjentok triumfen i sveitsiske Engelberg i går. Ingen kunne følge lynet fra Byåsen.

Og nettopp farta - og den stadige dokumentasjonen på at han er kjappere enn alle andre - kan bringe Tor Arne til det egentlige målet for vinteren:

Stafett-gull for Norge i Ramsau i februar.

Vil gå VM-stafett

Med en Bjørn Dæhlie som er uaktuell for siste-etapper og en Thomas Alsgaard som fortsatt er langt fra form, leter Pål Gunnar Mikkelsplass etter løpere som har både tøffhet og fart til å slå italienere og svensker i en eventuell VM-spurt.

Mye tyder på at han allerede har funnet sin ankerløper i Tor Arne Hetland.

  • Hurtigheten er udiskutabel.
  • Tøffheten er også intakt. Det beviste Hetland da han knuste svenske Per Elofsson på slutt-etappen i Davos rett før jul - bare kort tid etter at han ble detronisert og ydmyket av samme mann i Finland.
  • Sprintcupen avsluttes i Kitzbühel (Østerrike) i kveld. Favoritter: Tor Arne Hetland og Bente Martinsen.

Skulle «Plassen» tatt ut stafett-mannskapet i dag, ville Hetland vært sikker på laget. Det er opp til ham sjøl å holde nivået fram mot Ramsau-VM i siste halvdel av februar.