Tor Bruserud på boarderX-toppen

Snowboarderen Tor Bruserud (25) leder sesongens boardercross-turné etter at han i helgen kjørte inn til en 13. plass i Mount Snow, USA.

Boardercross er en egen konkurransegren i snowboard hvor man kjører i en løype som kan sammenlignes med en motorcross-trasé på snø. Løypa inneholder en rekke små og store hopp, doserte svinger og andre hindre. Seks kjørere starter samtidig og den løperen som kommer først i mål, har vunnet.

Ser man nå på ISFs rankingliste på boardercross, ligger nordmannen Tor Bruserud på førsteplass - etter fire kjørte konkurranser. Dermed ligger han godt an til å vinne boardercross-turnén sammenlagt.

I boardercross-turnéen arrangeres fem konkurranser i løpet av sesongen - hvor fire av disse teller. Vinneren blir blant annet beæret med en Harley Davidson motorsykkel.

Dagbladet :på nettet vil komme med fyldigere info om boardercross og Tor Bruserud i nærmeste framtid. Fram til da kan du sjekke følgende linker:

<B>US OPEN:</B> Tor Bruserud er nå i USA og trener. Om litt over en uke deltar han i boardercross-konkurransen i US Open.