Tor Bruserud vant US Open

Daniel Franck og Stine Brun Kjeldaas havnet langt nede på listene under US Open. En nordmann som imidlertid ikke gjorde dette, er Tor Bruserud (25) fra Jessheim. Han vant boardercross-konkurransen i US Open denne uken.

Gjennom flere år har Bruserud markert seg som en av verdens beste boardercross-kjørere. Boardercross er en snowboardgren du kommer til å få se mer av i fremtiden.

Seks og seks løpere kjører om kapp i det man kan kalle en motorcross-løype av snø: En råspennende gren som kombinerer alpint og freestyle innen snowboard. Kjørerne går videre etter utslagsmetoden, og til slutt står seks personer på toppen, klar for å vinne.

Blant disse var i forgårs Tor Bruserud fra Jessheim - og det i selveste finalen i den prestisjetunge konkurransen US Open. Tor kom først ut fra starten i en løype som favoriserte freestylekjørerne, og selv om han var presset, holdt han hodet kaldt og kjørte inn til seier. Tor slo blant andre store navn som Mark Fawchett, Jason Brown og Bertrand Denervaud.

Tidligere norgesmester

Tor har kjørt snowboard i en årrekke og startet som halfpipe-kjører. Han har kjørt internasjonalt i en årrekke og vært norgesmester i halfpipe.

Men nå er det boardercross som har vært Tors primære gren. De siste toårene har han kjørt på det legendariske teamet til Shaun Palmer - Palmer snowboards - som selv er med i teten i boardercross-eliten.

Bli ikke overrasket om du ser Tor på et Norges-cup renn: Han er fremdeles en forrykende god pipe-kjører.

Sjekk også:

US Open sine internettsider

Tor Bruserud sin hjemmeside

Sponsor om Tor Bruserud

<B>ERNST OG TOR:</B> Tor Bruserud er sammen med Ernst Christian Thue våre to beste boardercross-kjørere. Begge er blant verdens beste i motorcross-grenen.