Tør ikke drømme om Tour-seier

Lance Armstrong kan bli historisk.

Lance Armstrong tør ikke drømme eller snakke om en sjette seier i Tour de France - i alle fall ikke ennå.

- Akkurat nå tar jeg en dag av gangen. Jeg prøver å holde fokus på hver enkelt etappe. Å snakke om en historisk sammenlagtseier nummer seks har jeg ikke i tankene. Å snakke om at jeg skal bli en legende, det tør jeg ikke engang å tenke på akkurat nå, sier amerikaneren som er på jakt etter sin sjette sammenlagtseier på rad i Tour de France.

Armstrong er den definitive favoritten. Torsdag var han på legesjekk og hadde pressekonferanse, og da var det kaotiske tilstander rundt «Big Lance». Han er helten. Ingen over og ingen er en gang på siden av ham.

- Jeg må være ærlig og innrømme at jeg ser på Jan Ullrich som den største utfordreren min, men rett bak ham er det seks-åtte ryttere som også blir farlige. Jeg tror det blir tøffere, jevnere og hardere enn noen gang før, sier Armstrong.

Lance Armstrong mener han er både sterkere, bedre og friskere nå enn han var på samme tid i fjor, da US Postal Service-kapteinen slet med mageproblemer rett før Touren.

- Jeg er innstilt på at det kommer til å bli den hardeste Touren for mitt vedkommende, men selv om jeg har hørt rykter om at traseen er laget for å ødelegge for meg, så har jeg tiltro til at arrangørene har laget en trase som skal gjøre at den beste vinner til slutt.

- Jeg er i hvert fall innstilt på at det blir mange som kommer til å bli harde å slå, sier Armstrong.

Opplegget hans har vært litt annerledes i år enn tidligere, men han mener nå at oppkjøringen har vært optimal.

- Jeg har gjort det jeg har planlagt. Om det er godt nok, og om det er bra, det får jeg svar på om tre uker. Akkurat nå føler jeg meg bra og er fornøyd, sa amerikaneren som ble verdensmester første og hittil eneste gang i Oslo for elleve år siden.

(.NTB)

STERKERE:</B> Lance Armstrong sier han er sterkere, bedre og friskere enn i fjor. Og da vant han.