Krisa i Rosenborg

Tør ikke gå i butikken

- Jeg sender dama, sier Pål André Helland etter Rosenborgs fiaskostart i Eliteserien.

SLITER: Pål André Helland og Rosenborg har på ingen måte fått seriestarten laget ønsket seg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SLITER: Pål André Helland og Rosenborg har på ingen måte fått seriestarten laget ønsket seg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg-spillerne forsøker å slikke sårene etter den elendige starten i Eliteserien. Sisteplass på tabellen etter fem serierunder får Fotball-Trøndelag til å skjelve i grunnvollene.

Rosenborg trente som vanlig utenfor Lerkendal stadion tirsdag. Onsdag er det første runde i cupen mot 4.-divisjonslaget Rørvik.

- Det er på tide med første seier. Vi trenger å få selvtillit i gruppa, sier Pål André Helland til Dagbladet.

- Starten på sesongen har helt klart vært for dårlig. Og det vet du selv også. Nå må vi stå sammen og snu dette.

Trykket stemning

Helland erkjenner at han føler og tar på stemningen i Trondheim. Laget som i glansdagene var vant til høre Champions League-hymnen, er per dags dato dårligst i Eliteserien.

- Jeg tør ikke å gå på butikken. Jeg sender dama, sier Helland.

Ikke bare ligger Rosenborg sist med to poeng. I det andre enden topper erkerivalen Molde med 13 poeng. Det er så ille som det kan få bli. At ekstrener Kåre Ingebrigtsen antyder at laget er feiltrent, kaster bensin på bålet.

UTFORDRINGER: Pål André Helland tok seg god tid til å snakke med journalister på Lerkendal tirsdag. Foto: Tore Ulrik Bratland
UTFORDRINGER: Pål André Helland tok seg god tid til å snakke med journalister på Lerkendal tirsdag. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Spissen Alexander Søderlund følger Helland på at han ikke beveger seg så mye rundt i bybildet i Trondheim.

- Du lærer litt etter hvert. Det er visse ting du bør holde deg unna når det stormer som verst, sier han.

Tre tap, to uavgjort og ingen seire: Det er fasiten etter fem kamper med Rosenborgs nye trener, Eirik Horneland. Natt til tirsdag ble et banner fra misfornøyde fans hengt opp utenfor Brakka: «Handling», lød det.

- Det betyr at de er misfornøyde med utviklingen. De ønsker å se et tydelig arbeid der Rosenborg stiger fram igjen. Det akter vi å få til, sier Horneland til Dagbladet.

- Hvorfor lykkes du ikke med Rosenborg? Hvor føler du at skoen trykker?

- Vi produserer for få målsjanser og er altfor enkle å score på. Da blir det stort sett dårlige resultater. Det handler om å mure igjen bak. Vi må produsere flere målsjanser og vi må score flere mål.

Det siste er først og fremst jobben til Søderlund og Nicklas Bendtner. Dansken gikk smilende forbi pressen på Lerkendal tirsdag og sa at han ikke ville si noe. Litt mer snakkesalig var Søderlund.

Om uteblitte scoringer forteller han:

- Det har ikke gått så bra så langt. Men det har også noe å si med hvordan laget har sett ut. Vi har ikke skapt så mye. Formen har ikke vært så god som den burde være.

- Hva snakker du og Bendtner om?

- Vi snakker ikke så mye om dette eller stresser. Men i Rosenborg skal vi score mange mål. Det har vi ikke fått til, men det kommer.

Trolig kan laget få tilbake litt av selvtilliten mot Rørvik 1. mai. Spillere og trenere setter seg på bussen og kjører over 30 mil til motstanderen nord i Trøndelag. Kampen starter klokka 16.00.

- Vi gleder oss. Vi håper kampen kan gi oss energi og at vi får noe positivt ut av den. Vi er vant til å reise mye. Det er bare å ta med noe god musikk, sette på seg headsetet og nyte turen, sier Horneland.

- Garanterer du årets første seier i en tellende kamp?

- Jeg blir utrolig skuffet hvis vi ikke klarer det.

Riktig holdning

- Kartlegger du Rørvik på forhånd?

- Det er ikke et lag vi kartlegger. Vi er opptatt av oss selv og at vi går ut på banen med riktig holdning. Vi må slippe oss løs, sier Horneland.

Søndag venter Sarpsborg 08 i kveldskampen på Lerkendal.

Eliteserien
Molde641115-513
Odd53117-410
Bodø/Glimt531111-910
Vålerenga63129-810
Viking53028-79
Brann62229-98
Haugesund52128-57
Sarpsborg51405-47
Lillestrøm52124-57
Kristiansund62136-87
Stabæk52126-87
Strømsgodset51228-95
Mjøndalen51229-115
Ranheim51137-84
Tromsø51135-104
Rosenborg50232-92