Tør ikke håndhilse

Alle skal gratulere Kjetil Aamodt med sølv og bronse, men han tør ikke håndhilse med høyrehånda fordi han er redd for å slå opp igjen skaden fra i høst.

ST. MORITZ (Dagbladet): Denne vinteren - og særlig under VM - er høyrehånda til Kjetil Aamodt fredet.

- Jeg er skadd i høyre hånda. Det skjedde første gang i oktober. Da slo jeg hånda i en port, sier Kjetil til Dagbladet.

Den gangen tok landslagslege Arne Kristian Aune en MR-røntgen på Aamodt.

- Han hadde en forstuing i håndrota. Det var en liten skade som ikke var nødvendig å behandle, sier Aune.

Mer juling

Men siden har hånda fått mer juling. Særlig under super-G-rennet i Val Gardena like før jul, der Kjetil ble nummer fire. Og på nytt da han skamslo tommelen da han falt i utforrrennet i Bormio i romjula.

- Jeg har slått opp skaden to ganger til på porter. Så ramlet jeg i Bormio og slo hånda igjen. Her i VM har Kjetil kjørt seg til medaljer og status som ett av byens hotteste hilseobjekter. Lagkamerater, konkurrenter, mediefolk, autografjegere, funksjonærer og vaktmannskap - alle skal gratulere. Og da får Kjetil problemer.

- Det gjør vondt om jeg tar folk i hånda og de hilser hardt. Da slår jeg opp igjen skaden. Derfor må jeg hilse med venstrehånda, sier han.

Unntak på pallen

Han gjør ett unntak: besøkene på seierspallen. Da hilser han med høyrehånda for syns skyld, men passer seg for medaljeutdelerne som er reale neveknusere. Utforsølvet fikk han av Sophie Rhys Jones, grevinnen av Wessex, prins Edwards kone. Det håndtrykket var neppe smertefullt.

- Etter sesongen må jeg trene opp hånda igjen slik at jeg kan gjøre dette skikkelig. Jeg vet ikke hva som er galt. De så ingenting på MR-røntgen. Jeg må undersøke det nærmere. Egentlig er det to skader, sier Kjetil.

Forundret

Landslagslege Aune er litt forundret over Kjetils problemer:

- Han har ikke sagt noe til meg etter at vi tok røntgen, sier han. Det har sin forklaring i at Kjetil klarer seg fint når han kjører på ski.

- Jeg hadde problemer med hånda i slalåm den første tida etter at jeg falt i Bormio. Men nå går det bra, sier Kjetil.

Sammen med kjæresten

I går brukte han dagen sammen med kjæresten Stine og familiemedlemmer på VM-besøk. Egentlig hadde han lyst til å trene, men det fikk han ikke lov til av landslagssjef Atle Skårdal som vil ha Kjetil uthvilt til onsdagens storslalåmrenn. Der skal Kjetil forsvare sølvet fra St. Anton for to år siden.

POPULÆR: Veteranen Kjetil Aamodt er populær blant fansen, men han kan ikke håndhilse på dem.