Tør ikke kjøpe Flo

DURHAM (Dagbladet): - Jeg har aldri vært interessert i Tore (André Flo) og jeg vil ikke innvolveres, sier Ruud Gullit til Dagbladet. Der og da ruller TV-kameraene på Newcastles treningsfelt. Men etterpå - ute av fokus - sier han: Tore er en fenomenal fotballspiller.

Den engelske ryktebørsen på ball og penger har den siste uka omtalt 9,2 millioner Newcastle-pund - hvilket i går ettermiddag utgjorde nærmere 125 millioner norske kroner - som øremerkede Flo-midler. I mediene har det vært en sannhet at Ruud Gullits høyeste ønske er å kjøpe den norske Chelsea-spissen. Og det er mulig det, at Gullit går rundt med en slik drøm.

Men:

Sannheten - i hvert fall slik han forklarte den i går ettermiddag - er at han ikke tør å nærme seg Chelsea.

- Jeg hentet Tore til Chelsea fordi han er veldig god, sier Gullit. - Men jeg går ikke til Chelsea og prøver å kjøpe ham hit. For jeg vil ikke bli beskyldt for den typen framgangsmåte. Det er utelukket - jeg kan det bare ikke.

Holder døra åpen

- Hvorfor?

- Jeg vil ikke at noen i Chelsea skal få en grunn til å snakke stygt om meg. Derfor har jeg bestemt meg for ikke å nærme meg en eneste spiller i den klubben.

- Kan noen andre fra Newcastle gi Chelsea et tilbud?

- Det er jeg som bestemmer - det er jeg som er ansvarlig når det gjelder klubbens spillere. Men når det er sagt - jeg vet jo ikke hva andre gjør, sier Ruud Gullit. Og gliser rått.

Dermed aner man at den nederlandske Newcastle-manageren lever med den drømmen alle påstår han har. Og inntrykket blir ikke mindre når han sper på - etter nok en gang å ha presisert at han ikke vil nærme seg Chelsea - med følgende:

- Men du vet jo aldri hva som kan skje. Spilleren (i dette tilfellet Tore André Flo og ingen andre) kan jo sjøl gi inntrykk av at han har lyst til å flytte på seg hvis han ikke er fornøyd med sin egen situasjon.

Vialli - alt for Flo

Chelsea-manager Gianluca Vialli er nå mektig lei av overgangspekulasjonene rundt Tore Andrè Flo. Men - han slipper ikke unna. Og da Chelsea-boss Ken Bates åpnet sin nye italienske luksusrestaurant onsdag kveld - og for reklamens skyld gjorde det på TV med sine fire italienere (Vialli/Zola/Casiraghi/Di Matteo) i smoking - spurte ikke journalistene om vinkartet og menyen.

Neida, de lurte bare på hvor Flo var.

- Dette er en italiensk restaurant - det er derfor vi er her, svarte Vialli.

- Men hvis dere må bygge en norsk restaurant for å få Tore André Flo til bli i klubben - gjør dere det?

- Hvis det er det som må til? Ja, svarte Vialli.