Tør ikke sette Helstad på flyet

Frykter skaden blir forverret på vei til Litauen.

(Dagbladet.no) Thorstein Helstad blir ikke med til Litauen onsdag, når Brann skal forsvare 2-1-ledelsen i kvaliken til UEFA-cupen.

Tippeligaens toppscorer er fortsatt ikke kvitt strekkskaden helt, og dermed tar ikke det medisinske støtteapparatet noen sjanser.

- Vi tar ikke med Thorstein på en lang flytur nå. Det er for risikabelt i forhold til skaden, og kan minske sjansene for at han bli klar mot Sandefjord søndag, sier Mons Ivar Mjelde til bt.no.

Testes de neste dagene

Helstad pådro seg en strekk i hjemmekampen mot Rosenborg for drøye to uker siden. Han forlot da banen ti minutter etter pause.

Brann fryktet da at han ble borte fra fotballen i seks uker, men to dager etter kampen var optimismen større i Bergen.

- Det er bare en liten strekk, sa Brann-lege Ola Jøsendahl.

Helstad rakk imidlertid ikke landskampen mot Argentina og var også uaktuell for søndagens kamp mot Start. Nå viser det seg at han må vente til helgas kamp mot Sandefjord. Minst.

SAVNER TOPPSCOREREN: Thorstein Helstad har bøttet inn mål for Brann i Tippeligaen. Nå er han savnet, men han vil ikke bli klar til onsdagens kvalik til UEFA-cupen. Foto: ARNT E. FOLVIK
SAVNER TOPPSCOREREN: Thorstein Helstad har bøttet inn mål for Brann i Tippeligaen. Nå er han savnet, men han vil ikke bli klar til onsdagens kvalik til UEFA-cupen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

- De neste dagene får vise om han rekker den kampen, sier Mjelde.

AV MED SKADE: Helstad fikk bare med seg 54 minutter av kampen mot Rosenborg for drøye to uker siden. Her snakker ham med Steffen Iversen etter kampslutt.
MISTET LANDSKAMP: Slik var landslagssamlingen for Helstad. Han fikk ikke være med på mye av moroa.