Tør ikke si at FIS bryter loven

Skiforbundets tør ikke å svare på om hoppnekten av Anette Sagen i Vikersund er et brudd på likestillingsloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Likestillingsombud Kristin Mile ba for 14 dager siden Skiforbundet redegjøre for hva de gjør for å sikre at kvinnelige skihoppere blir behandlet i samsvar med likestillingslovens paragraf 3. I går kom svarbrevet fra Felde. Der skriver hun blant annet:

«Likefullt er det slik at vi i Skiforbundet ser noko annleis på denne saka enn FIS. Etter vårt syn spelar det inga rolle kva kjønn utøvaren har i høve til det å hoppe i store bakkar.»

- Vi mener at det vi må ta hensyn til er at hopperne er mentalt og fysisk klare for å hoppe - uavhengig av kjønn, sier generalsekretær Kristin Felde til Dagbladet.

- Mener du at FIS (Det internasjonale skiforbundet) bryter likestillingsloven?

- Det vil jeg ikke svare på, sier Felde. Før hun legger til:

- Likestillingslovene er ulike i mange av FIS' medlemsland. Og her er Norge kommet lenger enn mange andre.

- Men dere har vel også et ansvar for at hopprenn i Norge følger norsk lov?

- Det er klart at vi føler et stort ansvar. Og det mener jeg at vi også ivaretar i forhold til den jobben vi gjør, mener Felde.

Tidligere har lensmannen i Modum sagt at han vil stoppe rennet dersom arrangøren ikke følger norsk lov.

I morgen stiller Anette Sagen til start i jentehopprenn i Holmenkollen - med dispensasjon. Bakken har nemlig et kritisk punkt på 115 meter. Det er 25 meter større enn regelverket til FIS tillater for kvinnehoppere. I dag arrangerer Norges Skiforbund jentehoppseminar i Holmenkollen. Der kommer blant annet FIS' hoppsjef Torbjørn Yggeseth.

FLYFORBUD: Anette Sagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer