Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tør ikke si hvor gullmedaljene er

Roar Strand fikk sitt 15. gull i går.

RBK GJØR DET IGJEN: I går kveld kunne trønderne feire nok et tippeligagull. Mikael Dorsin og Roar Strand (til høyre) løfter pokalen under seiersseremonien, de andre gutta har startet med champagnen. Foto: Ned Alley / Scanpix
RBK GJØR DET IGJEN: I går kveld kunne trønderne feire nok et tippeligagull. Mikael Dorsin og Roar Strand (til høyre) løfter pokalen under seiersseremonien, de andre gutta har startet med champagnen. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Etter en kamp som ikke stod i stil med rammen rundt, var Rosenborg-kaptein og grand old man, Roar Strand, lykkelig og sliten da han møtte pressen i mixed zone, over en time etter kampslutt.

- Det var utrolig viktig å krone verket med seier på hjemmebane. Det gjør festen så mye bedre.

Gårsdagens gullmedalje var den femtende i tallet for Strand. Rosenborg-helten har full kontroll på hvor de edle troféene ligger gjemt, men vil ikke si hvor.

- Jeg vet godt hvor de foregående fjorten er hen, men hvor det tør jeg ikke å si. Jeg er litt redd for hva folk vil si, meddeler en hemmelighetsfull, men smilende Strand.

Generasjonsskifte

På spørsmål om årets gullmedalje betyr noe spesielt for han har Strand delte meninger.

- Hvert gull er jo ganske likt spør du meg, men dette skiller seg nok litt ut ja. Mange av de tidligere gullmedaljene har kommet på rekke og rad, men det forrige gullet jeg tok var jo i 2006. Det er noen år siden nå, sier Strand før han utdyper.

- Denne gangen var jeg en del av en stor snuoperasjon som har kostet mye krefter og hengivenhet over flere år. Vi har fått inn mange nye og unge spillere som jeg som eldstemann har et visst ansvar ovenfor. Jeg føler ikke at jeg gjør noe veldig spesielt for dem, bare min greie. Men det er klart det er noe ekstra ved å komme tilbake sånn etter et generasjonsskifte.

Legenden ville også dele ut en blomster til lagkamerat Rade Prica etter kampen i går.

- Vi vinner serien og får samtidig toppscoreren. Det er viktig for laget og for Rade. Og et sånt mål som han scorer i dag er det jo bare å bøye seg i støvet for. Jeg følte jeg var delaktig selv da jeg måtte dukke for ikke å bli truffet av ballen. Uten meg hadde det ikke blitt mål, sier en lattermild Strand.

Siktet på Steffen

Prica selv hadde en klar plan med frisparket, med god hjelp av en annen gammel rev.

- Steffen (Iversen, journ.anm.) sa bare at jeg skulle sikte på ham, så stilte han seg opp i synsvinkelen til keeperen og blokket for ham. Det var mitt andre frispark i år — god uttelling synes du ikke? Og så blir jeg jo toppscorer og. Det skjer aldri at Huseklepp scorer mot oss i siste serierunde, slår den muntre svensken fast.

Og med Rosenborg i gullform er ting som de har vært så mange ganger før — Rosenborg suverent på topp med Molde og resten halsende etter.

- Det er ikke noe uvanlig bilde av Tippeligaen, nei. Jeg skulle gjerne ønske at det var litt tettere for spenningens skyld, men at Rosenborg er på topp har jeg ingenting å utsette på, avslutter Strand før festligheten virkelig tok til i Trondheim.

- Byen oser av gull

Den store «snakkisen» var allikevel Erik Hamrèns mulige avgang og påståtte møte med det svenske fotballforbundet, mandag ettermiddag. Dette var det dog ingen av de involverte partene som ville snakke om i særlig grad.

- Erik er en erfaren og merittert trener med et engasjement og en tydelig måte å formidle seg selv på. Det er det Rosenborg trenger. Erik er under kontrakt med oss og det er det, kunne sportslig leder Erik Hoftun konstatere etter kampen.

Hamrèn selv var mest opptatt av hva gullet gjør med trønderne og stemningen i byen.

- Det oser gull av byen og jeg trives veldig godt med at folk kommer bort til meg og hilser på når jeg er på butikken. Det er sånn det skal være.

Med det er det bare å gratulere årets suverene seriemestere Rosenborg Ballklubb med en av Tippeligaens mest suverene gullmedaljer.

TOPPSCORER: Rade Prica scoret et fantastisk mål på Lerkendal i går. Foto: Ned Alley / Scanpix
TOPPSCORER: Rade Prica scoret et fantastisk mål på Lerkendal i går. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media