- Tør ikke si hvor jeg siktet

Riise understreker at høyrefoten fortsatt er død.

FRANKFURT (Dagbladet.no): John Arne Riise har en hammer av et venstrebein. Høyrebeinet er ikke like mye å skryte av - det har opp gjennom årene blitt brukt mest til å stå på.

Matchvinner med høyre

Den siste tida har imidlertid Riise vist at høyrebeinet ikke er fullstendig dødt. På Camp Nou ble han matchvinner med feil fot, og mot Bosnia var han nær å score med to gode høyrebeinsskudd.

Begge gangene ble han nektet nettsus av en god bosnisk keeper.

Men Liverpool-proffen dementerer at han er i ferd med å utvide reportoaret sitt.

- Jeg er ikke i ferd med å bli tobeint, sier Riise avkreftende til Dagbladet.no. - De skuddene mot Bosnia var bare flaks - jeg tør ikke si hvor jeg siktet. At jeg traff på to av to skudd må være ny rekord, flirer han.

Gerrards bok

Steven Gerrard er blant dem som har bedt Riise trene opp høyrefoten, noe han også nevnte i selvbiografien sin.

ER IKKE BLITT MER TREFFSIKKER: John Arne Riise bekrefter med beklagelse at høyrefoten fortsatt ikke egner seg til skudd. Foto: Scanpix
ER IKKE BLITT MER TREFFSIKKER: John Arne Riise bekrefter med beklagelse at høyrefoten fortsatt ikke egner seg til skudd. Foto: Scanpix Vis mer

- Gerrard har helt rett. Det er ikke bra, sier han.

Men Liverpool-kapteinen har kanskje sine egne ting å stri med om dagen. I helga klarte England bare 0-0 borte mot Israel, og alt annet enn seier mot Andorra til onsdag vil være en stor skandale.

Det samme ordet kan neppe brukes om Norge ikke slår Tyrkia - det er noe de færreste forventer.

- Jeg tekstet litt med Gerrard etter kampene på lørdag. Han mente de fortjente å vinne. Vi får se hvem av oss som ligger best an når vi er tilbake i Liverpool, sier Riise.

- Tør ikke si hvor jeg siktet
FLYTTES FRAMOVER? Riise er et alternativ på venstre midtbane fordi Morten Gamst Pedersen er suspendert mot Tyrkia i morgen.