Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tør ikke tenke på hva som kunne skjedd

Riseth var uvitende om alvorlig hjertesvakhet.

Vidar Riseth (35) må bruke hjertemedisiner resten av livet etter å ha gått med høyt blodtrykk og forstørret hjerte.

Riseth har vært sykmeldt på grunn av hjerteproblemene, men er nå gradvis på vei tilbake. En hjertetest på La Manga viste at høyt blodtrykk hadde ført til at Riseth hadde et forstørret hjerte.

- Jeg er glad det ble oppdaget tidlig. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedde ellers, sier Riseth til VG.

- Min første tanke var at det er bra testene fungerer, og at de fant ut at noe var galt med meg. Men det ga meg også en skikkelig støkk, spesielt etter at jeg hadde mistet to gode fotballkamerater på kort tid, forteller Lillestrøm-stjernen.

Skotten Phil ODonnell, som Riseth spilte med i Celtic, døde av hjertesvikt i desember, og i februar døde hans tidligere lagkamerat i Kongsvinger, Ove Jørstad, av samme årsak.

- Det er klart jeg ble skremt. Og så sjekker jeg meg og finner at det er noe galt med meg også. Du blir redd. Men jeg tenker mer på hvor ille det kunne gått om de ikke tok disse testene, sier Riseth.

Han ble sykmeldt etter treningskampen mot Strømsgodset i slutten av februar. Torsdag kom beskjeden om at testene ser bra ut, og at han gradvis kan begynne å spille fotball igjen.

- Det er ikke normalt at en toppidrettsutøver får høyt blodtrykk. Så det er ingen tvil om at Vidar Riseth er arvelig belastet. Det er en massiv opphopning av høyt blodtrykk i familien hans. Vidar må bruke hjertemedisiner livet ut på grunn av dette, sier lege Bjørn Einar Schultzen til VG.

HØYT BLODTRYKK OG FORSTØRRET HJERTE: En hjertescreening avdekket at Vidar Riseth var i faresonen for å få hjertesvikt. Nå er LSK-spilleren sykmeldt. Foto: SCANPIX
HØYT BLODTRYKK OG FORSTØRRET HJERTE: En hjertescreening avdekket at Vidar Riseth var i faresonen for å få hjertesvikt. Nå er LSK-spilleren sykmeldt. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)

image: - Tør ikke tenke på hva som kunne skjedd
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media