<strong>FRA NULL TIL SEMI-SJANSE:</strong> For to år siden var Robert Hedins menn bare små marginer unna en semifinale selv om de ikke hadde med seg noen poeng fra gruppespillet. Landslagssjefen tror ikke det kan skje igjen.
FRA NULL TIL SEMI-SJANSE: For to år siden var Robert Hedins menn bare små marginer unna en semifinale selv om de ikke hadde med seg noen poeng fra gruppespillet. Landslagssjefen tror ikke det kan skje igjen. Vis mer

Tør ikke tenke på nestenbragden

Derfor er VM-gutta så overbevist om at de må vinne i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Direkte 19.10: Følg skjebnekampen mot Island i vårt håndballstudio

LINKÖPING (Dagbladet): Tirsdagens resultater gjør at det er enkel matematikk i kveld. Uavgjort mot Island gjør at Norge tar med seg ett poeng til mellomrunden.

Seier gir et ganske godt utgangspunkt, da får Norge med seg to.

Mens tap gjør en plass i semifinalen bortimot uoppnåelig, for da starter Norge på null.

Knalltøff gruppe Derfor er gutta ganske klare på hva som står på spill, de sier rett ut at et tap for Island etter alt å dømme vil innebære at semifinaledrømmen ryker også denne gangen.

- Man prøver å helgardere seg litt, men vi må ha med to poeng, med tanke på de lagene vi møter i mellomspillet. De lagene er så gode at det kan skje at vi ikke tar et eneste poeng i mellomspillet. Så realistisk sett bør vi ha med to poeng. Så får vi heller prøve å komme opp med en eller annen idé om hvordan vi kan klare det hvis vi skulle tape for Island, sier Kristian Kjelling til Dagbladet.

For i mellomspillet venter Frankrike (som har vunnet OL, VM og EM på rappen), Spania (som vant VM i 2005) og Tyskland (VM-vinner 2007).

- Vi må ha med poeng for å ha en realistisk sjanse, men håpet er det siste vi skal gi slipp på. Frankrike blir vanskelig, men jeg ser det ikke som umulig å spille bra kamper og vinne mot Spania og Tyskland, sier landslagssjef Robert Hedin til Dagbladet.

Marginer unna Norge har vært marginer unna semifinale i tre mesterskap på rad. Og gutta har havnet i den situasjonen på tre ulike måter: Både med fire, to og ingen poeng fra start i mellomspillet.

2008-EM I NORGE:
• Norge tok med fire poeng inn i mellomspillet. I de tre kampene: 24-24 mot Polen, 29-33 mot Slovenia og 23-23 mot Kroatia.
• Det ga 3. plass i gruppa, ett poeng bak Kroatia på andreplass. Seier mot kroatene i siste kampen hadde sendt Norge til semifinalen.

2009-VM I KROATIA:
• Norge med null poeng inn i mellomspillet. I de tre kampene: 29-27 mot Makedonia, 25-24 mot Tyskland og 30-31 mot Polen.
• Det ga 5. plass i gruppa, to poeng bak Polen på andreplass. Seier mot polakkene hadde gitt semi. Norge ledet med to mål kort tid før slutt.

2010-EM I ØSTERRIKE:
• Norge tok med to poeng inn i mellomspillet. I de tre kampene: 30-27 mot Østerrike, 23-24 mot Danmark og 34-35 mot Island.
• Det ga 4. plass i gruppa, fire poeng bak Island på andreplass. Med seier mot Island hadde Norge, Danmark og Island alle hatt seks poeng. Norge måtte dermed slått Island med fire i den siste kampen.

Det blir likevel litt feil å sammenlikne mulighetene med null poeng nå, med nestenbragden i Kroatia-VM i 2009.

Borte vekk - Motstanderne vi møter i mellomspillet nå er betydelig tøffere enn den gangen, sier Hedin.

Frank Løke er også av den oppfatning av at to poeng er en forutsetning for å holde liv i semifinaledrømmen.

- Du skal jo liksom ikke si at det er over, men skal vi slå Frankrike - som vi aldri har slått? Spania, som også er et superbra lag, og Tyskland? Og selv om vi tar alle tre, så er det fortsatt ikke gitt at vi går til semifinalen. Så med tap for Island er sjansen borte vekk, sier Løke til Dagbladet.

For det handler ikke bare om at Norge med et drømmemellomspill kan ende med seks poeng.

- Du må også tenke på hva de andre lagene går inn med. Hvis vi taper i kveld går Island inn med fire poeng. Vinner de én kamp har de seks poeng og vil ta oss på innbyrdes, sier Løke.

<strong>MÅ HA MED POENG:</strong> Kristian Kjelling og Frank Løke er enige i at Norge må ta poeng fra Island i kveld, for å ha en sjanse til å nå en semifinale.
MÅ HA MED POENG: Kristian Kjelling og Frank Løke er enige i at Norge må ta poeng fra Island i kveld, for å ha en sjanse til å nå en semifinale. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer