NÅ ER DET SLUTT Tora Berger avsluttet skiskytterkarrieren med å gå Nord-Østerdal inn til seier på NM-stafetten søndag.

Med tre NM-gull og sin sjuende kongepokal i bagasjen under mesterskapet i Voss, er tiden som profesjonell skiskytter over for Berger. Her er det Egil Gjelland, landslagstrener i skyskyting for kvinner, til venstre, som holder Tora Berger etter verdenscupavslutningen. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NÅ ER DET SLUTT Tora Berger avsluttet skiskytterkarrieren med å gå Nord-Østerdal inn til seier på NM-stafetten søndag. Med tre NM-gull og sin sjuende kongepokal i bagasjen under mesterskapet i Voss, er tiden som profesjonell skiskytter over for Berger. Her er det Egil Gjelland, landslagstrener i skyskyting for kvinner, til venstre, som holder Tora Berger etter verdenscupavslutningen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tora Berger avsluttet skiskytterkarrieren med stafettgull

- Det er godt å være ferdig.

Tora Berger avsluttet skiskytterkarrieren med å gå Nord-Østerdal inn til seier på NM-stafetten søndag.

Med tre NM-gull og sin sjuende kongepokal i bagasjen under mesterskapet i Voss, er tiden som profesjonell skiskytter over for Berger.

- Det er godt å være ferdig. Jeg merker at jeg nå aller helst ønsker å slappe av, så det skal bli godt å komme hjem og få litt ro. Jeg skal i neste uke til Russland for å gå et showrenn, men så er det slutt. Toppidrettskarrieren er lagt på hylla, men kanskje kommer jeg tilbake til NM for å gå stafetten, sa Berger til NRK.

Klar seier Søndag gikk hun Nord-Østerdal inn til seier med 8,2 sekunders margin til Oslo og Akershus. Hordaland var 1.52,8 minutter bak og tok bronsen.

Det var jevnt mellom Berger og Tiril Eckhoff før siste skyting. Berger måtte ty til to ekstraskudd, mens Eckhoff måtte bruke tre.

- Jeg tror vi begge var veldig slitne. Vi gikk jevnt, så det var bare på standplass at jeg følte det var noe jeg kunne gjøre. Skytingen gikk bra helt til det femte skuddet, der jeg måtte bruke ekstraskudd, sa Berger til NRK.

Flatland ferdig Berger vant NM-gullet sammen med Marion Rønning Huber og Bente Losgård Landheim. Eckhoff gikk stafetten med Kaia Wøien Nicolaisen og Fanny Welle-Strand Horn.

Bronsevinner Hordaland var representert ved Ragnhild Femsteinevik, Ann-Kristin Aafedt Flatland og Jori Mørkve. I likhet med Berger gir også Flatland seg som skiskytter på toppnivå.

(NTB)