VINDTRØBBEL: Skiskytterne fikk trøbbel med vinden for andre gang på rad, i dag. Tora Berger gikk likevel et godt løp. Her fra Östersund forrige helg. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB Scanpix
VINDTRØBBEL: Skiskytterne fikk trøbbel med vinden for andre gang på rad, i dag. Tora Berger gikk likevel et godt løp. Her fra Östersund forrige helg. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB ScanpixVis mer

Tora Berger fikk flashback fra skandalerennet

Mer vind i Hochfilzen.

(Dagbladet): Skiskytterjaktstarten i Östersund forrige helg endte i komplett skandale, da juryen lot jentene starte, men gjorde helomvending og avbrøt rennet etter tre skytinger.

Da lå både Ann Kristin Flatland og Tora Berger an til toppresultater.

Skiskytterne ser av en eller annen grunn ut til å være forfulgt av vind denne sesongen. Også under dagens sprint i østerrikske Hochfilzen blåste det nemlig svært friskt.

Det blåste ikke like mange sekundmeter som i Östersund, men kastene i vinden og mye snø gjorde forholdene svært vanskelige.

- Jeg fikk litt flashback til Östersund. Det var mye vind, men det er jo ikke noe vi får gjort noe med, sier Tora Berger til NRK.

Best i sporet Men selv om det var tøffe forhold i Østerrike i formiddag, leverte Lesja-jenta et godt løp. Hun hadde beste langrennstid, men endte på 4. plass etter to bom på stående skyting.

Det gir uansett et godt utgangspunkt før søndagens jaktstart.

- Jeg var heldig og fikk ryggen til Kaisa (Mäkärainen) på førsterunden. Jeg kjente at det var føre for å ikke mase, og jeg sparte mye krefter på å ligge i ryggen på henne. Det fungerte greit, sier Berger om det gode langrennet til NRK.

Synnøve Solemdal skjøt bare på seg én runde på dagens sprint, og endte på en glimrende 6. plass.

- Jeg liker løypene her veldig godt. Jeg gleder meg til fortsettelsen av helga, sier hun til NRK.

Overraskelse Sveitsiske Seline Gasparin vant, svært overraskende, foran en annen overraskelse, nemlig Veronika Vitkova. Irina Strarykh ble nummer tre.

Ann Kristin Flatland, som ledet sprintcupen før i dag, bommet tre ganger og endte på 41. plass.

- Det var tungt på ski i dag og skikkelig seigt føre. Det kommer et nytt løp, sier hun til NRK.