Tora Berger gikk Norge inn på pallen

Leverte en strålende stafett-etappe.

LYS I ENDEN AV TUNNELEN: Tora Berger gikk en strålende etappe for Norge, og sørget for tredjeplass på tabellen. Her fra sprinten.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heinz-Peter Bader
LYS I ENDEN AV TUNNELEN: Tora Berger gikk en strålende etappe for Norge, og sørget for tredjeplass på tabellen. Her fra sprinten.Foto: SCANPIX/REUTERS/Heinz-Peter Bader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ankerkvinne Tora Berger leverte en strålende etappe og kapret tredjeplassen for Norges stafettkvinner i skiskyting søndag. Tyskland vant verdenscuprennet i suveren stil.

Norge var nummer fem da Fanny Welle-Strand Horn sendte Berger ut på den siste etappen. Men gullvinneren fra Vancouver-OL gikk godt i sporet og plaffet blinkene rett ned på begge skytinger.

Dermed måtte Russland og Frankrike se seg passert av Norge på stafetten i østerrikske Hochfilzen. Tyskland tok en suveren seier, nesten minuttet foran Ukraina på 2.-plass.

Stafettdebutant Synnøve Solemdal gikk den første etappen for Norge. Hun skjøt én bom på den liggende skytingen og to på stående og vekslet på 6.-plass. Ann Kristin Flatland fikk også tre bom på sin andreetappe, men hun gikk Norge opp til en 5.-plass, 57,9 sekunder bak ledende Tyskland.

Welle-Strand Horn debuterte også i stafettsammenheng i verdenscupen. Hun bommet tre ganger på den liggende skytingen, men hentet seg inn med en feilfri serie på stående.

- Jeg er fornøyd med løpet mitt. Den stående skytingen var veldig bra, men jeg er ikke helt med på liggende, og det går en del tid der, sa hun til NRK etter løpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer