BARE NESTEN: Tora Berger skjøt feilfritt, men måtte nøye seg med en andreplass på sprinten. Foto:  EPA/ANTONIO BAT/NTB Scanpix
BARE NESTEN: Tora Berger skjøt feilfritt, men måtte nøye seg med en andreplass på sprinten. Foto: EPA/ANTONIO BAT/NTB ScanpixVis mer

Tora Berger nådde ikke helt opp etter feilfri skyting

Kaisa Mäkäräinen ble for sterk i sporet.

(Dagbladet): Tora Berger var ute etter å gi Norge dagens andre seier på en skiskyttersprint etter at Johannes Thingnes Bø gikk til topps tidligere i dag.

Det norske håpet har slitt litt på liggende skyting denne sesongen, men i dag viste hun god form med å få fullt hus på første skyting. Da 32-åringen også traff blink fem ganger på stående skyting, var hun med på å kjempe om seieren.

Den hardeste utfordreren ble ikke Darja Domratsjeva, som hadde en svak dag på jobben med tre bom totalt, men en finsk jente med navnet Kaisa Mäkäräinen.

- Endelig Til tross for at den finske jenta bommet én gang, var hun utilnærmelig i sporet og opprettholdt et hardkjør som Tora Berger ikke maktet å utlikne. I mål var Tora Berger 6,2 sekunder bak etter en god avslutning, men det holdt ikke til å stå på toppen av seierspallen i dag.

- Det var bra på skyting i dag, endelig ti treff, sier Tora Berger til NRK.

- Det går greit, men jeg blir slått med ganske mye av Mäkäräinen, sier Berger om innsatsen i sporet.

To bom Tiril Eckhoff pådro seg totalt to bom, og var ikke blant de beste i mål.

- Jeg prøvde å være offensiv i dag. Hadde jeg skutt litt bedre ville det blitt skikkelig bra, sier Eckhoff til NRK etter løpet.

I morgen er det jaktstart.