Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tora Berger skjøt bort seieren på de siste to skytingene

Tredjeplass på Sjusjøen.

BOMMET: En svak avslutning på standplass nektet Tora Berger seier på skiskytternes fellesstart søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
BOMMET: En svak avslutning på standplass nektet Tora Berger seier på skiskytternes fellesstart søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Tora Berger var nær seier, men med tre bom på de siste to skytingene ble det kun 3.-plass under skiskytternes fellesstart på Sjusjøen søndag.

Veteranen hadde en klar ledelse før siste stående skyting og skulle bare sikre seieren. I stedet ble det to bom, og dermed ble hun forbigått av tyske Andrea Henkel og den ukrainske toeren Valentyna Semerenko.

- Uvant - Det ble for mange bom på meg. jeg startet veldig bra på liggende, men så var det litt uvant å være i konkurranse igjen. Jeg var urolig og fullførte ikke som jeg skulle. Da blir det bom, sa Berger til NRK etter løpet.

Henkel sikret sin andre seier på to dager. Hun bommet én gang på første skyting. Tyskeren hadde nærmest gitt opp seiershåpet før Berger kom inn til standplass for siste gang.

- Overrasket - Jeg trodde Tora hadde vunnet, for hun pleier å være så god på stående skyting. Så jeg ble overrasket, sa Henkel.

Hun slo Semerenko med 9,1 sekunder, mens Berger kom i mål ytterligere tre sekunder bak.

En fin femteplass ble det for Elise Ringen tross fire bomskudd. Ane Skrove Nossum (2 bom), Hilde Fenne (5) og Ann Kristin Aafedt Flatland (4) ble også blant de ti beste søndag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media