<strong>TORA RASKEST:</strong> På forhånd var spørsmålet hvem som ville vinne en spurt mellom Tora Berger (Varden) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming) under dagens NM-stafett på Gåsbu. Den fighten gikk Tora Berger (t.v) ut av og sikret stafettgull. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TORA RASKEST: På forhånd var spørsmålet hvem som ville vinne en spurt mellom Tora Berger (Varden) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming) under dagens NM-stafett på Gåsbu. Den fighten gikk Tora Berger (t.v) ut av og sikret stafettgull. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Tora Berger spurtslo Uhrenholdt Jacobsen i NM-stafetten

Skiskytteren vant prestisjeduell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NM-stafetten på Gåsbu ble ikke uventet en duell mellom fjorårsvinner Varden og Oslo-laget Heming - og en fight mellom skiskytteren Tora Berger og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Og den kampen endte i skiskytterdamas favør.

- Kjempefin opplevelse Tora hadde tilsynelatene god kontroll på Uhrenholdt Jacobsen på oppløpet, og var i mål fire tideler foran Heming-dama.

- Dette ble en kjempefin opplevelse for meg. Ettersom jeg driver med en annen idrett enn langrenn, så var jeg litt usikker på hvor jeg står hen i forholdt til langrennsjentene, om jeg kunne hevde meg, så dette var moro, sier Tora Berger til NRK etter seieren.

Hun lå bak Astrid Uhrenholdt det meste av ankeretappen, men klinte til over den ene brua.

- Jeg kjente at jeg fikk taket på henne, men jeg merket ikke at hun kom opp på siden av meg på oppløpet. Da måtte jeg gire på litt ekstra, sier Tora Berger.

- Har skuffet Astrid Uhrenholdt så ikke blid ut etter nederlaget, og la heller ikke skjul på skuffelsen over å ha tapt stafettgullet.

- Jeg må bare beklage overfor de andre jentene på laget at det ikke ble gull. Det ansvaret hviler på meg.  

- Men jeg klarte ikke å følge henne da Tora gikk forbi over den siste brua. Jeg tok innpå litt på oppløpet, men var for langt bak. Det er for dårlig av meg. Jeg skuffet både meg selv og de andre på laget, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

- Ingen prestisje På spørsmål om det var flaut å tape for en skiskytter, svarer Uhrenholdt Jacobsen slik:

- Det har ingen ting å gjøre med at Tora er skiskytter. Jeg klarte rett og slett ikke å prestere det jeg er god for.
Jeg dro på henne gjennom hele etappen, men kanskje jeg burde prøvd å kvitte meg med henne før spurten.

Langrennssjef Åge Skinstad synes ikke diskusjonen om nivået på skiskytterne kontra langrennsløperne er aktuell.

- Det der er ingen prestisje for meg. Når skiksytterne har geværet hjemme, så er de langrennsløpere.

<strong>GULLJENTENE:</strong> Tora Berger (t.h) sammen med de andre stafettjentene Kathrine Harsem og Marthe Kristoffersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
GULLJENTENE: Tora Berger (t.h) sammen med de andre stafettjentene Kathrine Harsem og Marthe Kristoffersen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer