BOM - BOM - BOM: Tora Berger bommet hele syv ganger på dagens jaktstart. Foto: EPA/MARTIN SCHUTT/NTB scanpix
BOM - BOM - BOM: Tora Berger bommet hele syv ganger på dagens jaktstart. Foto: EPA/MARTIN SCHUTT/NTB scanpixVis mer

Tora Berger sviktet på standplass

Bommet på 7 av 20 skudd på jaktstarten.

(Dagbladet): Tora Berger gikk fra en pangstart på første skyting til et mareritt på den andre da det haglet med bomskudd på kvinnenes jaktstart i skiskyting denne ettermiddagen. Tora Berger bommet hele fire ganger på den andre skytingen, og bommet på totalt 7 av 20 skudd.

Det holdt ikke til noe pallplass selv om hun var rask i sporet. Hun ble til slutt nummer fire, bak tsjekkiske Veronika Vitkova og Vita Semerenko fra Ukraina.

Russiske Olga Zaitseva skjøt fullt hus på den siste skytingen og vant jaktstarten.

Fem bom Tora Berger gikk ut to sekunder bak tyske Miriam Gössner (22) på dagens jaktstart etter andreplassen på gårsdagens sprint. Den norske skiskytteren fikk raskt kontakt med lederen, før hun viste seg fram og tok over føringen med den tyske jenta klistret i ryggen. De to jentene byttet på å dra hverandre inn til første skyting.

Den tyske jenta begynte med hele fem (!) bom på den liggende skytingen, og det ble helt stille på stadion i tyske Oberhof. Tora Berger satte alle sine fem skudd i blinken, og gikk ut i en soleklar ledelse, over halvminuttet foran Zaitzeva som gikk ut som nummer to.

Sviktet på standplass På den andre skytingen sviktet imidlertid Berger totalt. Under vanskelige vindforhold bommet hun på hele fire av fem skudd. Uvant kost for den norske skiskytteren.

- Fire runder på Tora Berger, da har vi opplevd det også, sa Andreas Stabrun Smith via NRK.

Berger gikk likevel ut fra andre skyting bare halvminuttet bak Andrea Henkel som ledet på dette tidspunktet.

På første stående skyting fortsatte den svake skytingen. Tora Berger fikk to nye bom, og gikk ut på en 8. plass. Hun fikk også et bomskudd på den fjerde og siste skytingen.

Synnøve Solemdal ble nummer 23, snaut 2.24 bak vinneren. Fanny Welle-Strand Horn ble til slutt nummer 26. Hilde Fenne ble nummer 31.